VM håndbold

Danmark skal spille testkamp mod drengehold i anderledes VM-optakt

Som noget nyt får Danmark glæden af en træningslejr i landet, hvor VM afholdes, som optakt til slutrunden, der begynder på næste lørdag.

Et spændt og optimistisk dansk landshold sætter sig torsdag på et fly til Japan.

Her skal de spille VM i kvindehåndbold, og som noget nyt får de muligheden for at holde træningslejr i landet, hvor de senere skal spille slutrunde. Den anderledes forberedelse er noget, landstræner Klavs Bruun Jørgensen ser frem til.

- Når vi så kommer til Japan, vil det være en del anderledes, end vi er vant til. Normalt kommer vi til det sted, vi skal spille to til tre dage før og ser sjældent ret meget af landet. Men nu har vi muligheden på grund af tidsforskellen, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Torsdag tager de af sted fra Kastrup, og to mellemlandinger senere lander de på den japanske ø Okinawa. Her skal de opholde sig en uge, inden turen går til Kumamoto, hvor Danmark skal spille sine VM-kampe.

Danmark har i år ingen testkampe mod andre nationer op til slutrunden, men de danske spillere kommer ikke til at møde op til åbningskampen mod Australien den 30. november helt uden kampminutter i benene. Der venter dem nemlig en alternativ opgave på træningslejren.

- Vi får muligheden for at spille en enkelt træningskamp derude mod et high school-drengehold, som jeg har set en lille smule video på. Det bliver højst sandsynlig ikke på et vanvittigt højt niveau, men bare det at vi får en mulighed for at spille imod nogen, som ikke er os selv, hvor de ting, vi har arbejdet med, ikke bliver spoleret hele tiden, fordi de godt ved, hvad der foregår, bliver rigtig fint.

Skal ikke gå op i sightseeing

En uges træningslejr i Japan stiller krav til hver enkelt af de 18 spillere til at fastholde fokus. Det er landstræneren opmærksom på.

Han tror dog ikke, at det bliver en udfordring, for i sin egen håndboldkarriere er han selv faldet i ’turistfælden’ på en udebanetur, så han kender faldgruberne.

- Vi skal være opmærksomme på. Jeg har grelle historier fra ture til Israel som spiller selv. Der gik det mere op i sightseeing end at spille håndbold, hvor resultatet så også var derefter. Det skal vi selvfølgelig håndtere, siger Klavs Bruun Jørgensen og tilføjer:

- Det slår mig egentlig ikke, som om at de går og snakker særlig meget om, at de skal til Japan og se en masse ting. De glæder sig til at komme over at spille håndbold, og det er jeg rigtig tilfreds med, at det er sådan, det er.

Ud over Australien, som Danmark møder i første kamp på næste lørdag, er de i gruppe med Sydkorea, Tyskland, Frankrig og Brasilien. De tre bedste hold går videre.