Håndbold

Mikkel Hansen anede ikke, han tangerede personlig rekord

Mikkel Hansen begynder at ligne en mand, der er klar til EM i januar. Onsdag aften satte han sæsonrekord, da han scorede 14 mål mod Creteil.

14 mål på 17 forsøg. Det var tallene, Mikkel Hansen noterede sig for i onsdagens kamp i den bedste franske håndboldliga.

PSG med Mikkel Hansen i spidsen vandt 38-29 over rækkens sidsteplads, Creteil. Med de 14 scoringer satte Mikkel Hansen sæsonrekord i den franske liga for flest scoringer i én kamp.

Derudover tangerede han sin personlige rekord, da han tilbage i 2015 også scorede 14 mål i en kamp mod Chambéry. Bedriften registrerede Mikkel Hansen dog først efter kampen.

- Åh ja, det anede jeg ikke. Men dommerne fløjtede også en masse straffekast. Det udnyttede jeg, selvom jeg brændte det sidste, siger Mikkel Hansen til l’Equipe.

Mikkel Hansen fik ansvaret for ni straffekast, hvor han scorede på otte af sine forsøg.

De 14 mål, som Mikkel Hansen scorede, var ét mål mere end den tidligere sæsonrekord. En rekord, der også var dansk i første omgang.

Det var nemlig Rasmus Nielsen, der scorede 13 mål i en kamp for sit franske mandskab Istres.

Kåret til kampens spiller

Onsdagens kamp var blot Mikkel Hansens femte optræden efter hjernerystelsen. En skade, der holdt ham væk fra halgulvet i to måneder.

Men Mikkel Hansen har tilsyneladende ikke mistet sin styrke eller glemt at spille håndbold i forbindelse med skadesperioden.

Den flotte præstation sikrede ham nemlig titlen som kampens spiller og ros fra den franske liga.

- Selvom en hjernerystelse har holdt ham ude af spillet i to måneder, har danskeren ikke mistet noget af sin kastestyrke, skriver Lidl Star Ligue på sin hjemmeside.

Mikkel Hansens næste opgave bliver en gentagelse af comeback-kampen. På søndag gælder det nemlig de danske mestre fra Aalborg i Champions League.