VM i håndbold 2023

Fem VM-spillere isoleret - ramt af sygdom på vej til Japan

De danske håndboldkvinder er netop ankommet til Japan, inden der om en uges tid bliver fløjtet op til VM. Rejsen er dog ikke gået planmæssigt.

Kvindelandsholdet i håndbold har ikke fået den perfekte optakt til verdensmesterskaberne i Japan.

Den 24 timer lange rejse har nemlig taget hårdt på en håndfuld af spillerne, der er blevet isoleret fra resten af truppen efter sygdom på flyet.

Det bekræfter landstræner Klavs Bruun Jørgensen over for TV 2 SPORT på spillerhotellet i Okinawa.

- Langt hen ad vejen har det været en god rejse, hvis vi ser bort fra de fem spillere, der fik dårlig mave og har ligget og kastet op. Det er enten fordi, de har spist noget forkert, eller er blevet smittet af et eller andet. Så de er lige blevet sat i isolation til at starte med.

Kan du sætte navne på de spillere, der har haft det dårligt?

- Det er Cecilie Greve, Kristina Jørgensen, Stine Bodholdt og Sarah Iversen, der har haft det værst. Og Kathrine Heindahl har også haft en lille smule, siger landstræneren.

Landstræneren er dog stadig optimistisk omkring de ramte spillere.

- Jeg tror, de har fået noget forkert at spise. Det virker til, at de allerede er ved at være i bedring. Det er sådan en ting, der lige tager et døgns tid, og så håber vi, de er på benene igen.

Den danske målvogter Sandra Toft, der netop har forlænget med sin franske arbejdsgiver, er ikke blandt de spillere, der led af opkast og maveonde på rejsen.

Alligevel var den en hård tur for Danmarks sidste skanse inde på banen.

- Det var en hård og lang flyvetur med et mix af ikke så meget søvn, sygdom og opkast rundt omkring hos mine holdkammerater. Så det var en lang tur.

Selvom den erfarne målvogter ikke havde verdens fedeste flyvetur, skal vi ikke være nervøse for, om kroppen er klar til slutrunden.

- Kroppen er træt og stiv i ledende, men ellers har den det fint nok. Men jeg glæder mig til at begynde med træningen og få håndbolden i hænderne igen, siger Toft.

Fokus på at holde sig vågen

De danske landsholdskvinder har rejst i mere end 24 timer.

Her har de krydset adskillige lande og tidszoner. Det kan resultere i jetlag, men det har landstræneren en helt klar plan for at undgå.

- Planen for resten af dagen er, at vi skal i noget koldt-varmt bad for lige at få slappet af og blive vasket godt igennem efter sådan en lang tur. Det skulle være meget populært herovre.

- Det er også for at holde os vågne. Det var også derfor, at vi gik en tur i øsende regnvejr. Vi skal helst ikke lægge os til at sove nu her, for vi skal prøve at få en normal rytme herovre. Man kan klart mærke tidsforskellen lige nu, og det er vigtigt, at vi kommer ud over det, siger han til TV 2 SPORT.

Klavs Bruun Jørgensen fortæller, at de lige skal se de syge spillere an. Det kan måske blive nødvendigt med en ekstra hviledag. Resten af truppen er dog klar til at træne og gøre sig klar til verdensmesterskaberne.