EM håndbold

Fransk profil misser EM

Frankrigs herrelandshold i håndbold må til EM undvære Veszprém-spiller Kentin Mahé, der skal opereres i knæet og er ude i fire måneder.

For første gang siden 2005 er Frankrig uden titlen som enten regerende verdens-, europa eller olympiske mestre, når de til januar spiller slutrunde.

Alligevel er de franske håndboldherrer blandt favoritterne til guld det forestående EM i Sverige, Norge og Østrig.

Det skyldes, at 'Les Experts' - som landsholdet kaldes i kraft af dets store succes - har så enormt mange dygtige spillere, men én af dem kommer ikke i aktion i den første måned af 2020.

Veszpréms seværdige og alsidige profil Kentin Mahé har måttet melde afbud. Det skriver han på det sociale medie Instagram:

- Det er desværre uundgåeligt, men efter konsultation med Veszprém og landsholdslægerne er vi kommet frem til, at jeg er nødt til at blive opereret i mit venstre knæ i Paris næste onsdag. Jeg vil være ude i fire måneder, men kan garantere, at jeg vender endnu stærkere tilbage, skriver 28-årige Mahé.

Franskmanden, der både kan spille venstre fløj og bagspiller, er ikke den eneste spiller i den ungarske storklub med problemer. Også Maté Lekai sidder i øjeblikket udenfor.

Veszprém har dog et af, hvis ikke det bredeste hold i verden. Af dygtige bagspillere kan nævnes Vuko Borozan, Petar Nenadić og ikke mindst danske Rasmus Lauge.

Danmark render med stor sandsynlighed ind i det Mahé-løse franske landshold i mellemrunden ved EM, hvor grupperne med Frankrig og blandt andet Norge bliver krydset med gruppe D, der ud over Danmark indeholder Island, Ungarn og Rusland.

Alle EM-kampene kan ses på enten TV 2, TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.