VM håndbold

Syge landsholdsspillere i bedring

Landsholdslæge Nikolaj Rindom forventer, at alle sygdomsramte landsholdsspillere er klar til første VM-kamp 30. november.

Med præcis én uge til Danmarks første kamp ved håndbold-VM i Japan peger pilen i den rigtige retning for de sygdomsramte danske spillere.

Efter holdets første træning på øen Okinawa lørdag fortæller landsholdets læge, Nikolaj Rindom, at Stine Bodholt, Althea Reinhardt, Cecilie Greve, Sarah Iversen og Kathrine Heindahl alle mærker fremgang.

- Dem, der har været ramt, har spist her til aften, og der er bedring at spore. Vi forventer, at de fleste af dem ville kunne træne med i morgen (søndag, red.)., siger Nikolaj Rindom til TV 2 SPORT.

Kender ikke årsagen til maveonder

De fem spillere blev på hotellet lørdag for at pleje efterveerne af det maveonde, der ramte dem hver især på rejsen til Japan. Landsholdets lægestab kender ikke årsagen til spillernes maveonder og opkastninger.

- Det ville være rart, hvis vi kendte årsagen, men det gør vi desværre ikke. Men på trods af det forventer vi, at det kommer til at gå godt i morgen (søndag, red.). I hvert fald med de fleste, siger Nikolaj Rindom.

Er I ved at undersøge, hvad der er årsagen?

- Vi går ikke ind i det. Det ville kræve, at vi skulle tage fokus væk fra at gøre spillerne raske. Vi fokuserer på at få spillerne klar så hurtigt som muligt, og at der er god stemning i truppen, siger han og understreger, at det altid er bekymrende, når spillere er syge:

- Men jeg er ret sikker på, at når første kamp bliver fløjtet i gang, har vi en trup, der er klar, siger landsholdslægen.

'Smadret' bagspiller trænede med

Kristina Jørgensen blev også ramt af et maveonde på vej til Japan, men lørdag var hun så meget i bedring, at hun kunne træne med.

- Jeg er lidt smadret, men jeg har det meget bedre end i går, så det er altid noget. Der er fem-seks af os, der har fået et maveonde og har kastet rigtig meget op. Det var ikke lige det fedeste. Vi har været isoleret fra de andre og bare været på vores værelser, sagde Viborg-bagspilleren til TV 2 SPORT før træningen.

Kvindelandsholdets VM-forberedelser foregår på øen Okinawa, hvor holdet skal træne og spille en træningskamp mod et high school-drengehold. Torsdag rejser landsholdet til Kumamoto, hvor det skal spille sine VM-kampe.

Danmarks første modstander er Australien 30. november. Dagen efter venter Sydkorea. De øvrige gruppemodstandere er Tyskland, Brasilien og Frankrig. De tre bedste hold fra gruppen går videre.