VM håndbold

Landsholdet næsten fuldtalligt efter sygdom - enkelte udgik fra træning

To spillere er fortsat ikke friske nok til at træne med landsholdet forud for VM i Japan.

16 ud af 18 spillere var med, da det danske kvindelandshold i håndbold havde den første rigtige træning på japansk grund forud for VM.

Flere af de spillere, der i de seneste dage har kæmpet med sygdom og maveproblemer, er nemlig ved at være så tilpas friske, at det var muligt af genoptage VM-forberedelserne på ordenligt vis søndag på øen Okinawa.

- Det var rigtig godt og også rart for pigerne at få trænet igennem efter at have været lidt i venteposition i nogle dage, siger assistenttræner Lars Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Nogle var med fuldt ud, selvom de var syge, og nogle måtte udgå undervejs. Forhåbentligt har vi en ny og lidt mere positiv situation i morgen (mandag, red.), og så er vi forhåbentlig fuldtallige fra tirsdag.

Althea Reinhardt, Sarah Iversen, Kathrine Heindahl, Cecilie Greve og Stine Bodholt har været hårdest ramt, og de to sidstnævnte deltog ikke i søndagens træning.

Udover helbred havde landsholdet også problemer med et glat halgulv under den første træning i Ana Sports Park lørdag, så store dele af træningen måtte aflyses.

Derfor glæder det også Louise Burgaard, at holdet med seks dage til første kamp for alvor kan begynde at indstille sig på den forestående slutrunde.

- Det har været en hård start, men vi skal spille VM lige om lidt, og jeg håber bare, vi kan få nogle gode træninger her i de sidste dage, siger Louise Burgaard.

- Nu har vi haft en del dage uden at kunne bygge på vores spil, så det betyder rigtig meget, at vi nu kan få nogle gode træninger og få en god kontinuitet op mod første kamp.

Danmark møder Australien i den første kamp ved VM på lørdag.