VM i håndbold 2023

Danske VM-spillere er raske igen: - De har virkelig haft det dårligt

Alle 18 landsholdskvinder er klar til at træne for første gang siden ankomsten til Japan.

Som den sidste har Stine Bodholt rejst sig fra sygesengen.

Og dermed er alle danske spillere endelig friske fire dage efter ankomsten til japanske Okinawa, hvor sidste del af VM-forberedelsen foregår.

De maveproblemer, der har holdt flere i sengen, florerer ikke længere, fortæller Klavs Bruun Jørgensen.

- Det ser ud til at være overstået nu. Stine Bodholt var den sidste, der hang en lille smule, men hun er oppe at gå, spiser og kan holde det (i sig, red.). Så det ser rigtig fornuftigt ud, siger en tydeligt lettet landstræner til TV 2 SPORT.

- De har vi virkelig haft det dårligt

I den danske lejr havde de kalkuleret med den jetlag, der opstår ved en jordomrejse. Men det har været trist at se spillerne lide, fortæller Klavs Bruun Jørgensen.

- For de har virkelig haft det dårligt, pointerer han.

- De føler, at deres forventninger og glæde ved at komme af sted nærmest smuldrer en lille smule. Selv om vi godt vidste, at det bare ville tage nogle dage, så har det været et hårdt slag for nogle af de spillere, fortæller landstræneren.

Det er dejligt, at man kan gå ned og få noget mad uden at være ved at kaste op

Althea Reinhardt, landsholdsspiller

Foruden Stine Bodholt har også Althea Reinhardt, Cecilie Greve, Sarah Iversen og Kathrine Heindahl været tvunget til afbud til de indledende træningspas.

- Men jeg synes, at de har taget det pænt, og resten af gruppen har været gode til at støtte op. Og sundhedsteamet på holdet er jeg også dybt taknemmelig for - de har været om dem hele tiden og haft styr på pigerne.

Nu ser Klavs Bruun Jørgensen frem mod den første træning med fuldt hold tirsdag, hvor der igen kan trænes 'for fulde gardiner'.

Lettede spillere

Det samme gør Stine Bodholt, der som den sidste rejste sig fra sygesengen.

- Jeg tror, det giver ro på, at vi kan træne fuldtalligt igen. Det betyder sindssygt meget, at vi kan komme i gang, siger stregspilleren og sætter ord på sin sidste dag i sygesengen.

- I går (søndag, red.) var jeg godt nok lidt presset igen, men nu står jeg og er glad i dag. Jeg glæder mig til at komme tilbage og træne.

Også målvogter Althea Reinhardt kan nu se fremad efter at have bøvlet med maveproblemer.

- Det er dejligt, at man kan gå ned og få noget mad uden at være ved at kaste op for at sige det direkte, griner Althea Reinhardt.

Danmark spiller første VM-kamp på lørdag. Modstanderen er Australien.