VM håndbold

Danske profiler fik gaver af japansk familie, fordi de passer på datteren

For tre af kvindelandsholdets spillere bød tirsdagens kamp på mere end træning. Den bød nemlig på japanske gaver og stor taknemmelighed.

I Nykøbing Falster løber den japanske fløjspiller Ayaka Ikehara til dagligt rundt, og her spiller hun på hold med landsholdsaktuelle Lærke Nolsøe og Cecilie Greve.

Og de to danskere fik sig lidt af en overraskelse tirsdag, da de spillede den sidste testkamp inden VM. Her var Ayakas familie nemlig mødt op for at se de danske kvinder.

Familien til Nykøbing Falsters (NFH) japanske fløjspiller var dog ikke blot mødt op for at se kampen. De havde et helt specielt ærinde. Det forklarer Danmarks ene fløjspiller til TV 2 SPORT.

- De har haft lidt gaver med til os. Jeg ved ikke lige, hvad det er endnu, men de siger, det er noget spiseligt, siger Lærke Nolsøe og fortsætter:

- De taler hverken dansk eller engelsk, så vi kommunikerede ved hjælp af tegnsprog, kropssprog og lidt forskelligt. De er bare så enormt taknemmelige for, at vi tager os Ayaka hjemme i Danmark.

Udover de to NFH-spillere Lærke Nolsøe og Cecilie Greve, så var Sarah Iversen også til stede, da der blev overrakt gaver til de danske spillere.

Hun var nemlig holdkammerat med Ayaka Ikehara i NFH tilbage i 2017/2018-sæsonen, inden hun skiftede til Herning-Ikast.

I denne sæson har den teknisk stærke fløjspiller stadig sin første kamp til gode, da en alvorlig knæskade holder hende ude. I 2018 imponerende hun dog stort, hvilket resulterede i en plads på årets hold i HTH-ligaen ved Dansk Håndbold Award.

Ayakas far foretrækker Danmark

Ayaka Ikeharas familie skal være en del af VM i deres eget land. Datteren skal nemlig være med for Japan på trods af den skade, der har holdt hende ude hele denne sæson.

Men det bliver ikke kun det japanske hjemmehold og datteren, de kommer til at heppe på.

- De har lige sagt, at de kommer til vores kampe for at kigge og heppe på os, så det bliver fedt. De er så supersøde, og jeg har mødt dem en enkelt gang før, da vi var i Japan, siger Lærke Nolsøe.

Og hvis man spørger Ayakas far, Kyonobu Ikehara, så tror han mere på Danmark, end han tror på sin egen nation.

Hvor langt kan Danmark nå til VM?

- De kan blive mestre, siger han til TV 2 SPORT.

Holder du med Danmark eller Japan?

- Danmark, siger faderen og bryder ud i latter.

Han får dog ikke mulighed for at se sin datter mod Danmark i gruppespillet. Danmark er nemlig placeret i Gruppe B, mens Japan er i Gruppe D.