Håndbold

- Et rigtig, rigtig stort skridt fremad, siger Andersson om sit skifte

Lasse Andersson i kamp for FC Barcelona i Champions League. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den 25-årige landsholdsspiller skifter til Füchse Berlin på en treårig kontrakt.

Lasse Andersson erkender det selv.

Hvis du skifter fra FC Barcelona, de spanske mestre ni år i træk, så er det rent sportsligt svært at finde en klub, som ikke er et skridt tilbage.

Men ud fra en personlig vinkel ser danskeren sit skifte til den tyske subtopklub Füchse Berlin som det modsatte.

- Det er et rigtig, rigtig stort skridt fremad, mener Lasse Andersson.

- For mig personligt, er det ikke et skridt ned. Füchse (Berlin, red.) er et godt hold, der kæmper med i den øverste del af den tyske liga. Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt, som de vil prøve at give et ekstra step, og det vil jeg gerne være med til se om kan lade sig gøre, siger han til TV 2 SPORT.

Når Lasse Andersson til sommer har færdiggjort sit fjerde år i FC Barcelona, skifter han på en treårig kontrakt til hovedstadsklubben i Tyskland.

I sin tid i Spanien har han været sat tilbage af en slem skade. I begyndelsen af 2017 rev venstrebacken sit korsbånd over i en Champions League-kamp og blev sat ud af spillet i 407 dage.

- Det har været nogle turbulente år her. Da jeg kom til Barcelona, havde jeg selvfølgelig ønsket, at det var gået lidt anderledes. Det er klart. Men som det ser ud nu, og som det har været i år, har det heller ikke været sværere, end at jeg skulle finde et sted, hvor jeg stadig kunne spille på højt niveau og få større ansvar og flere minutter, siger Lasse Andersson.

Det er et rigtig godt match

Daniel Svensson, håndboldekspert

Det får han muligheden for i Füchse Berlin, vurderer TV 2 SPORTs håndboldeskpert.

- Lasse Andersson har styr på knæet. Han har fysikken til både angreb og forsvar, så jeg tror, at han kommer til at have det som blommen i et æg, mener Daniel Svensson.

Landsholdet har været med i overvejelserne

I juni gjorde Lasse Andersson comeback for landsholdet efter 29 måneders fravær. Chancen for mere spilletid i rødt og hvidt har haft betydning for skiftet til Bundesligaens aktuelle nummer seks, siger han.

- Men det er mere en ting, der kommer af sig selv. Det vigtigste for mig er at få spillet en masse, så man kan sige, at jeg har de samme mål, som jeg altid har haft. Jeg vil blive så god som mulig, og hvis du så spiller godt i de gode klubber, er der en større chance for at være med på landsholdet, end hvis du ikke spiller, siger Lasse Andersson.

- Lasse Andersson har stadigvæk ambitioner på det danske landshold. Han skal ind og spille noget mere venstreback hos Füchse Berlin og have nogle minutter på banen. At få det på et tophold i Tyskland, som godt nok har været lidt væk på grund af nogle skader, er et rigtig godt match, afrunder Daniel Svensson.

I sidste sæson blev Füchse Berlin nummer seks i Bundesligaen, mens de vandt bronze i 2017/2018-sæsonen.

FC Barcelona vandt i sidste sæson bronze i Champions League.

I Spanien cruiser de mod deres 10. spanske mesterskab i træk med 11 ligasejre i lige så mange kampe.