VM i håndbold 2023

Landstræner glæder sig trods nederlag: - Perfekt VM-optakt

Både Klavs Bruun Jørgensen og de danske spillere glæder sig trods 27-26-nederlaget til et gymnasiehold i sidste VM-test.

Der er stor tilfredshed i den danske lejr efter første og eneste VM-test tirsdag eftermiddag.

Her spillede de danske landsholdskvinder lige op med en flok japanske drenge i teenagealderen, men endte med at tabe med ét enkelt mål.

- Det var en perfekt VM-optakt, konkluderede Klavs Bruun Jørgensen efter kampen og hæftede sig ved, hvad holdet fik ud af testen.

- Jeg synes, vi fik rigtig meget tempo. Det var nogle dygtige drenge, og de spillede i højt tempo, med fantastiske finter og alt det, som asiatisk håndbold er kendt for. Så det var en fornøjelse, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Resultatet havde han ikke forventet bedre.

- Hvis vi skulle spille mod et dansk drengehold på 16-18 år, ville vi normalt tabe lidt større, så jeg havde en fornemmelse af, at det godt kunne blive svært. For de var dygtige. Jeg ville gerne have vundet eller spillet uafgjort, men når det nu skulle være, er det fint og en god træningskamp.

- Nu kan vi begynde at finpudse endnu mere, og det passer os ganske udmærket, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Spillere roser modstanderen

Målvogter Althea Reinhardt og forsvarsgeneral Stine Bodholt glædede sig også over udfordringen i VM-generalprøven.

- Efter den træning vi havde med dem mandag, vidste jeg godt, de godt kunne spille håndbold. Jeg synes, de gjorde det rigtig godt, og jeg synes, de gav modstand. Det er super vigtigt, siger Althea Reinhardt.

- De spillede noget offensivt, og det skulle vi lige vænne os til; at spille mod nogle hurtige spillere. Det var specielt, men virkelig fed træning, supplerer Stine Bodholt.

Danmark tager hul på VM mod Australien lørdag, mens Sydkorea venter i anden kamp dagen efter.

- Jeg synes, det var en god træning. Nu skal vi møde Sydkorea, som minder lidt om dem her, så det var en perfekt optakt.