Håndbold

Træner fyret efter stort møgfald - spillerne gjorde oprør

Den montenegrinske træner Veselin Vujović kommer ikke til at stå i spidsen for Slovenien, når de spiller EM til januar.

Et bemærkelsesværdigt vredesudbrud fra Veselin Vujović har nu kostet ham jobbet som slovensk landstræner.

- Efter fire år har vi evalueret og bestemt, at vi har brug for ny energi. Vi introducerer den nye landstræner i midten af ​​december, siger præsidenten for Det Slovenske Håndboldforbund, Franjo Bobinac, ifølge Aftonbladet.

Den nye energi skal til efter et stort vredesudbrud fra den montenegrinske træner. Det fandt sted, da kroatiske RK Zagreb, hvor Vujović er klubtræner, kom i problemer i kampen mod hviderussiske Meshkov Brest i SEHA-Ligaen.

- Dø! Fuck dit liv for helvede. Kan du ikke bare dø, så jeg behøver ikke at se dig igen. Bare dø, råbte Vujović i hovedet på en af sine spillere under en timeout.

Onsdag besluttede Det Slovenske Håndboldforbund så enstemmigt at stoppe samarbejdet med den montenegrinske træner.

Træneren fortæller, at han har haft et svært forhold til Aleks Vlah, som var den slovenske spiller, han råbte ind i hovedet.

- Jeg ved ikke, hvad der står i den officielle erklæring fra håndboldforbundet. Det ser ud til, at årsagen til ophøret skyldes mit forhold til den slovenske spiller, hvilket førte til et oprør blandt de slovenske spillere, siger træneren til sport.hrt

Veselin Vujović har været landstræner for Slovenien i mere end fire år, men med under halvanden måned til EM i håndbold begynder, er han nu fortid. Ved herrernes EM i januar er Slovenien i gruppe med Sverige, Rusland og Schweiz.

Kendt for iltert temperament

Det er langt fra første gang Veselin Vujović viser sit iltre temperament.

I 2002 deltog den kontroversielle træner i et masseslagsmål, da han trænede Ciudad Real, der mødte Flensburg i Europa Cup'en for pokalvindere.

Ved EM i håndbold sidste år blev træneren så rasende over en dommerkendelse i en kamp mod Tyskland, at han stillede sig ind i målet som protest.

Trods de obskure optrin har montenegrineren i sin spiller- og trænerkarriere vundet adskillige titler.

I 1988 vandt han den første prisuddeling som verdens bedste håndboldspiller, og han har også to gange vundet Champions League med serbiske Metaloplastika Šabac som spiller.

I sin trænerkarriere har han to triumfer fra Europa Cup'en for pokalvindere, da han var cheftræner for spanske Ciudad Real. For to år siden sikrede han Slovenien det bedste håndboldresultat ved et VM, da de vandt bronze ved slutrunden i Frankrig.