VM i håndbold 2023

Landsholdet er VM-klar: Nu mangler kun finpudsning

Landsholdsspillerne har nu kun én træning tilbage, inden VM-slutrunden begynder. Det er kun små detaljer, der kan rettes nu.

Se VM i håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Alle spillere melder sig helt friske til det danske kvindelandsholds premierekamp ved håndbold-VM mod Australien på lørdag.

Der venter nu kun én træning inden kamp. Det er fredag, og her vil spillerne pudse det sidste af, inden de skal afsted.

- Hvis man er koncentreret og udnytter tiden godt, kan man godt rykke på nogle ting. Og lige skrue på de sidste deltaljer, og det håber jeg også, at vi gør, siger Trine Østergaard til TV 2 SPORT

Lotte Grigel og Klavs Bruun Jørgensen er enig i dette. Optakten har givet det, den skulle.

- De næste dage skal gå med finpudsning. Mange af de ting, vi har arbejdet med, har siddet lige i skabet, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi prøver ikke at blive påvirket af ydre faktorer. Alt I os sitrer, og vi venter på, at vi skal i gang. Vi har fået trænet en masse gode ting og har fundet hinanden i krydsene. Vi skal vænne os til temperaturen i hallen, og så skal vi bare lige i gang kroppen, siger Grigel.

Optimal optakt

Landsholdet har brugt den seneste tid på øen Okinawa, hvor de har spillet en træningskamp mod et high school-hold fra øen.

Selvom Danmark tabte med ét mål, har de også fået en masse andet med fra opholdet.

- Vi er kommet tættere på hinanden. Vi har haft en rigtig god uge, hvor vi socialt har rykket os og har fået lagt nogle ekstra ting på vores spil, siger Trine Østergaard.

- Vi er blevet klogere på, at vi ikke skal have det store udfald. Det er der, vi skal være skarpe. Selvfølgelig har der været rejsedage og sygdomme, men derudover synes jeg også, at det er gået godt. Det handler bare om, at det skal blive lørdag. Vi har trænet godt, men også slappet af. De skal forvente et hold, der bare vil det her, og vi kæmper med alt, hvad vi har.

Holdet ankom torsdag til VM-byen Kumamoto, og alle trænede med for fuld styrke torsdag aften lokal tid.