VM håndbold

Efter 40 timers rejse er Soubak og Angola ankommet til VM: - Er vi her allerede?

Angolas landshold ankom til Kumamoto mindre end et døgn før deres første kamp ved VM.

Der var både latter og højt humør, da Morten Soubak sammen med sit angolanske landshold ankom til hotellet i Kumamoto fredag aften lokal tid - bare 18 timer før deres første kamp ved slutrunden.

Egentlig skulle holdet fra Angola være landet i Japan for en uge siden, men planerne blev ændret af økonomiske årsager.

Den danske træner blev i hotellobbyen mødt af en krammer fra landstrænerkollegaen Ulrik Kirkely og kunne i et fornøjet tonefald fortælle, hvordan han havde joket med sine spillere ved ankomsten til Japan kort forinden.

- Da vi landede, sagde jeg: "Er vi her allerede?" Det, synes de lige, var lidt sjovt, fortæller han grinende.

Men sjov har turen til Japan næppe været for Angolas landsholdsspillere. Til TV 2 SPORT fortæller Morten Soubak, at han selv har været undervejs i 40 timer, og at turen blandt andet har budt på tre flyvninger og et 11 timer langt ophold i lufthavnen i Frankfurt.

- Jeg tror og håber på, vi har det OK. Men vi er måske lidt ramt oven på en lang rejse, siger han ved ankomsten til hotellet efter den lange rejse, som Angolas anfører Isabel Guialo også kan mærke:

- Rejsen var meget udmattende. Det var en meget lang tur, så jeg er træt nu, siger hun.

- Det bliver svært

Soubak, Guialo og resten af Angola-holdet må altså leve med en langtfra optimal optakt til deres møde med Serbien lørdag. Den sene ankomst betyder nemlig, at Soubaks tropper ikke når at træne i hallen inden kampen.

- Nu er det sådan, det er. Og nu skal vi ikke bruge så meget mere tid på at spekulere over det. Det er ærgerligt, men nu må vi se, om vi ikke får mandet os op og gjort os klar til i morgen (lørdag, red.). Det håber jeg på, at vi kan, lyder det fra Morten Soubak.

Så tager vi en pille i aften, så vi forhåbentligt kan få sovet ordentligt i måske en 8-9-10 timer, og så må vi stå op og være klar

Morten Soubak, Angolas landstræner

Hans anfører forsikrer, at hun - trods den lange rejse - nok skal være frisk, når der fløjtes op til kamp lørdag.

- Nu skal vi først hvile ud. Vi skal tidligt op i morgen (lørdag, red.) og forberede os til kampen. Det bliver ikke nemt. Det er en meget svær kamp. Men jeg er klar til vores første kamp i VM-turneringen.

Og træneren fra Danmark har da også planen klar for, hvordan han får sit hold til at præstere efter den sene ankomst.

- Der vil givetvis være nogle dage, hvor vi begynder at mærke det. Jeg er glad for, at vi skal spille kamp ét i morgen. Så er der mindre tid til at få jetlag, siger han grinende og fortsætter:

- Så det håber jeg lidt på. Og så tager vi en pille i aften, så vi forhåbentligt kan få sovet ordentligt i måske en 8-9-10 timer, og så må vi stå op og være klar.

Morten Soubak blev i 2017 ansat som landstræner for Angola. Forinden havde han i syv år stået i spidsen for de brasilianske håndboldkvinder.

Det afrikanske land har deltaget ved VM 14 gange tidligere. Holdets bedste resultat er en 7.-plads fra 2007.

Angolas kamp mod Serbien kan ses på TV 2 PLAY lørdag morgen klokken 07.00.