VM håndbold

Landstræner er sikker på sejr i VM-åbningskamp

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen forventer at rotere mellem sine spillere i Danmarks første kamp ved VM mod Australien.

I 23 forsøg har de fortsat ingen sejr ved VM.

Det er, hvad der venter Danmark i lørdagens åbningskamp ved slutrunden i Japan. Her møder de Australien, som på papiret er en modstander, der ikke burde give modstand. Det er i hvert fald den klare overbevisning over hele linjen i den danske landsholdslejr.

- Det er ikke et hold, der skal volde os problemer, og det er jeg også sikker på, at de ikke gør, landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det har været svært at finde video på dem, men det er et hold, vi skal vinde over, så det skal nok gå, siger målvogter Althea Reinhardt.

Landsholdet har indstillet sin søgning efter videomateriale på australierne, da det simpelthen ikke var muligt at opstøve noget med den upåagtede håndboldnation i aktion.

Det manglende VHS-bånd ville normalt irritere den grundige landstræner, men denne gang går det ham ikke lige så meget på.

- Det er da en lille smule ærgerligt, men det er ikke noget, der bekymrer mig sindssygt meget, siger han.

Som en ekstra træningskamp

Som noget nyt går Danmark ind til disse mesterskaber uden en officiel testkamp i bagagen. Danskerne spillede i tirsdags mod et drengehold fra Okinawa, og derfor glæder de sig over, at de åbner med en kamp mod Australien.

- Med den måde, som vi har planlagt vores optakt på ved at have en træningskamp i Okinawa, vidste, at vi havde denne (kamp mod Australien, red.) i baghånden i en formodning om, at vi er et klart stærkere mandskab end Australien, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Med udsigten til to sikre point kan landsholdet godt tillade sig at fokusere på andre ting end blot sejren, mener Althea Reinhardt.

- Jeg tror, det bliver fint at møde Australien først. Det bliver god kamp at starte på. Vi skal spille vores eget spil og måske øve os på nogle ting og sætte delmål i kampen. Det kan være forskellige ting, vi gerne vil træne i form af systemer i forsvaret for eksempel. Det skal vi helt klart have snakket om, siger hun.

Vil have alle i aktion

I håndbold rimer ’VM’ på ’tætpakket program’. Det er også tilfældet her i Japan, hvor Danmark skal spille sine fem gruppekampe på otte dage.

Med tanke på det hårde program og en kamp mod Sydkorea allerede dagen efter har landstræneren planer om at rotere lørdag.

- En god start generelt er rart. Det med at vi får alle spillere i brug i første kamp, og at det ikke er noget med kniven for struben fra starten af, kan være meget fint, siger Klavs Bruun Jørgensen og tilføjer:

- I og med vi har en rigtig svær kamp i overmorgen (søndag, red.) mod Sydkorea, og de har en hård kamp mod Frankrig (lørdag, red.), så håber jeg da, at det kan blive en lille fordel for os.

Sikrede sig lige akkurat VM-billet

Australien og Danmark har kun mødtes én gang før ved VM. Det var tilbage i 2000, hvor danskerne vandt med knusende 38-12.

19 år senere står de to nationer så over for hinanden igen. En femteplads ved det asiatiske mesterskab sidste år var nemlig lige nøjagtig nok til en australsk VM-billet. Det bliver landets ottende deltagelse i turneringen med verdens bedste håndboldnationer.

Selvom det ikke har været muligt at finde videomateriale på dem, kan man fremhæve Sally Potocki som en profil. Hun spiller til daglig i Bayer 04 Leverkusen i den tyske Bundesliga. Den 30-årige bagspiller blev således også turneringens topscorer ved de asiatiske mesterskaber.

Udover Potocki er det kun Manon Livingstone, der spiller på et europæisk klubhold i form af franske Nice.

Danmark møder Australien klokken 12.30 dansk tid og 20.30 i den japanske tidszone.