VM håndbold

Dansk profil måtte udgå - ville ikke tage nogen chancer

Danmark havde ingen problemer med at slå Australien 37-12 i første kamp, hvor der undervejs nåede at være lidt bekymringer omkring Line Haugsted.

Det var ikke ligefrem opmuntrende billeder set med rød-hvide håndboldbriller, da bagspilleren Line Haugsted kort inde i anden halvleg vrikkede om og måtte udgå.

På bænken sad hun i perioder og kiggede tomt ud i luften, mens hun efterfølgende kom ud til pressen med forbinding omkring foden. Heldigvis for Haugsted og Danmark kunne Viborg-spilleren hurtigt berolige nervøse sjæle.

- Det ser fint ud. Jeg trådte op på en fod og vrikkede lidt om. Jeg tænker ikke, det bliver noget problem i morgen mod Sydkorea. Jeg regner helt klart med at spille.

- Vi havde vundet kampen, så der var ingen grund til at tage nogen chancer og gøre det værre, sagde Haugsted efter kampen til TV 2 SPORT.

Samtidig slog hun fast, at hun under normale omstændigheder formentlig havde trænet videre på det, og det nok "bare" kræver lidt tape for at være på den sikre side.

Netop 25-årige Line Haugsted er en spiller, der har døjet med mange skader gennem karrieren. Sidste år blev hun først en del af EM-truppen midt under slutrunden, så derfor var hun også et stort smil, da hun i ugerne op til VM i Japan endelig kunne erklære sig helt skadesfri.

'Perfekt start' på VM

På banen havde holdkammeraterne ingen problemer med at nedlægge australierne, da Danmark vandt med 25 mål. Det blev en kamp, hvor det danske niveau aldrig for alvor blev testet, men der var alligevel positive takter, mener Haugsted.

- Jeg synes langt hen af vejen, vi kom godt igennem kampen. Vi stod godt i forsvaret. Det var lidt svært at spille imod, for de vidste vist heller ikke helt selv, hvad de lavede. Så fik vi løbet en masse kontra, og alle fik spilletid og kom godt ind i turneringen. Det var bare dejligt.

Holdkammerat Stine Bodholt stemmede efter kampen i.

- Det var den perfekte start. Det var ikke så hårdt, men det var godt at komme i gang. Vi har glædet os, og der var god energi. Alle kom ind og bidrog, så det var dejligt, sagde Bodholt til TV 2 SPORT.

Allerede søndag skal Danmark i aktion igen, når Sydkorea venter i et vigtigt opgør. Sydkoreanerne vandt nemlig overraskende deres første kamp mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Du kan se Danmark-Sydkorea søndag fra klokken 12 på TV 2 og TV 2 PLAY.