VM håndbold

Eksperterne spår, hvor langt Danmark kan komme ved VM

TV 2 SPORTs håndboldeksperter håber på, at Danmark spiller sig i semifinalen ved VM. Men de tror dog mest på et exit i mellemrunden.

Lørdag skal Danmark i aktion for første gang ved VM, når de indleder slutrunden i Japan mod Australien.

Udover Australien er Danmark i gruppe med Frankrig, Tyskland, Sydkorea og Brasilien. De tre bedste hold går videre fra puljen.

Håndboldeksperterne på TV 2 SPORT har kigget nærmere på Danmarks muligheder for at avancere fra det indledende gruppespil.

Lykkedes det Danmark at gå videre fra gruppe B, vil de i mellemrunden blive parret med gruppe A, hvor Holland, Norge, Serbien, Slovenien, Angola og Cuba befinder sig.

Første- og andenpladsen i mellemrunden avancerer til semifinalen. Og her kan Danmark altså komme på en svær opgave, mener eksperterne.

Bent Nyegaard:

- Mulighederne for at gå videre er rigtig gode. I forhold til Danmarks pulje var der ikke den store optimisme efter lodtrækningen. Selvom Sydkorea, Brasilien og Tyskland alle er kvantitative nationer, så falder jeg ikke på halen over dem. Australien regner jeg ude for alting.

- Så er der selvfølgelig kampen mod Frankrig. Det, jeg har set indtil nu med Frankrig, har været skræmmende. De har været rigtig gode og med en fantastisk bredde. Men jeg kan sagtens se Danmark gå til mellemrunden med to point i bagagen.

Lyn-analyse

Hvis det hele spiller, så har jeg en måske lidt urealistisk drøm om en semifinale, men jeg vil i hvert fald sætte Danmark ind og kæmpe om en femte- eller sjetteplads. Det betyder, at de får mulighed for at lege med om en OL-plads.

Trine Nielsen:

- De er landet i den sværeste pulje. De møder Frankrig, som er det suverænt bedste hold i puljen, men som er et hold Danmark normalvis har et godt tag på. Jeg har en klar forventning om, at de går videre og forhåbentlig også med nogle point i lommen. Samtidig skal det også med, at det er en pulje, hvor Danmark kan falde igennem, fordi den er så tæt.

- Jeg er sindssygt spændt og ser det ikke som nogen selvfølge, at Danmark bare går videre, da det er nogle gode hold. Sydkorea er stadig ubekendt. Både Brasilien og Tyskland er også hold, som Danmark kan få det svært med. Der er en nem kamp i den pulje, og den starter de så med mod Australien, derefter er det bare hårdt med hårdt på.

Lyn-analyse

Jeg har det sådan med Danmark, at med det, de har med i bagagen i forhold til de sidste turneringer, er det et hold, man først kan vurdere, når de er i gang med turneringen. Får de nogle gode kampe, så kan de også ride på en bølge, og så tror jeg faktisk, de har et topniveau til at spille sig hele vejen i en semifinale. Kommer de ikke op at ride på den her bølge, så kan det også gå gruelig galt.

Lærke Møller:

- Jeg synes, at forventninger til Danmark må være, at vi skal gå videre til mellemrunden. Det danske hold har været sammen i mange år nu, og der er stort set ingen skader i forhold til, hvad der har været op til de seneste slutrunder. Det er kun Mette Tranborg, der er ude.

- Jeg synes helt sikkert, at vi skal have høje forventninger til Danmark. Jeg tror Frankrig kommer til at gå over i mellemrunden med maksimumpoint, og efter dem kommer Danmark til at ligge og kæmpe med Brasilien og Tyskland om andenpladsen. Men jeg tror godt, at Danmark kan komme over som toer i gruppen.

Lyn-analyse

Jeg tror, det bliver marginaler, der afgør, om Danmark kommer i en semifinale. Håbet er en semifinale, men hvis man skal vurdere Danmark i forhold til de tidligere præstationer, så tror jeg desværre, at Danmark glipper semifinalen.

Sofie Bæk:

- Jeg synes, det er lidt svært at spå om danskernes niveau, fordi vi ikke har haft mulig for at vurdere dem i testkampe her op til slutrunden. Den form og styrke, man normalt ser i testkampene, har vi ikke rigtig fået nogen svar på.

- Nu har man kørt med det samme hold i så mange år, og det må give en stamme og noget at falde tilbage på, som ikke alle hold har. Jeg forventer 100 procent, at Danmark går videre. Jeg vil sige, at de går videre som nummer tre fra gruppen.

Lyn-analyse

Jeg synes ikke som udgangspunkt, at Danmark er et bedre hold end Norge og Holland. Jeg tror desværre, at mellemrunden bliver endestationen for danskerne. Man kæmper for den syvendeplads, der kan give adgang til OL, og jeg synes også, at et dansk landshold altid skal ligge i en top-otte.

Du kan følge VM-slutrunden på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 Play. De første kampe vises fra lørdag klokken syv på TV 2 Play.