VM håndbold

Dansk VM-træner forlod pressemøde i utide - flere trænere er utilfredse

Lange pressemøder på første dag af VM mødte utilfredshed hos VM-trænere. IHF er dog sikker på, at det nok skal blive bedre i løbet af turneringen.

- Om et minut kan jeg sige noget. Hvis ikke, går vi. Beklager.

Ungarns danske cheftræner, Kim Rasmussen, var lørdag ikke tilfreds med situationen, efter hans hold havde vundet over Kasakhstan.

Efter sejren tog han plads ved podiet og var klar til at deltage i det obligatoriske pressemøde. Problemet var bare, at mens han sammen med en spiller fulgte proceduren, havde ingen fra Kasakhstan indfundet sig.

Situationen ændrede sig ikke, og det tog den danske træner konsekvensen af.

Ifølge det ungarske medie ns skal pressemødet gå i gang senest 15 minutter efter kampens afslutning. Da der var gået 25 minutter, havde Kim Rasmussen fået nok.

Et minut efter hans ultimatum om at gå fik han ordet, talte om kampen, hvorefter han forlod pressemødet uden at vente på kasakhstanerne. Fem minutter senere ankom Kasakhstans team manager.

Serbisk utålmodighed

Situationen var den samme efter kampen mellem Serbien og Angola. Mens den serbiske træner, Ljubomir Obradovic, samt den serbiske spiller Nikolic Željka havde indfundet sig på deres pladser, var stolene ved siden af dem stadig tomme.

Her skulle Angola-træner Morten Soubak samt en spiller sidde, men de lod vente på sig. Efter flere minutters ventetid blev det til sidst for meget for den serbiske træner, der bankede i bordet og slog på sit håndled og sit fantasiur, tydeligt utilfreds over situationen. ”De kommer, bare rolig,” lød meldingen fra den japanske ordstyrer, der flere gange var i radiokontakt med en kollega, mens endnu en håndfuld minutter gik.

Til sidst indfandt Soubak og en spiller sig, og pressemødet kunne gå i gang.

Ordstyreren havde i mellemtiden delt et stykke papir med statistikken for kampen ud til de tilstedeværende journalister, og hun ville indledningsvis sikre sig, at alle havde fået papiret, og om de kunne læse, hvad kampens resultat blev. Herefter gav hun et referat af kampen, hvorefter hun bad de fire fremmødte om en kommentar.

IHF er fortrøstningsfuld

De langsommelige pressemøder er kommet Det internationale håndboldforbund (IHF) for øre. Formand for IHF’s turneringsudvalg er dog sikker på, at de nok skal blive afviklet bedre i løbet af turneringen.

- Jeg har lige hørt, at der har været nogle problemer i går (lørdag, red.). Vi taler om førstedagen, og alt på førstedagen koger. Alle er sådan lidt nervøse og måske ikke helt så afklarede med tingene, som vi ville være på andendagen, siger Per Bertelsen til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Vores pressefolk meddeler, at der har været nogle små ”øf” i går (lørdag, red.), men det har ikke været noget, der fuldstændig får os til at ændre procedure.

Han regner med, at der allerede søndag og mandag kommer bedre flow i de obligatoriske pressemøder.

Det har da heller ikke været alle pressemøder, der har givet anledning til trænerbrok. Således blev eksempelvis pressemødet mellem Danmark og Australien afviklet hurtigt og uden problemer.