VM håndbold

Frankrig fik besked om dødsfald kort før VM-kamp: - Han var som en far for mig

Den tidligere præsident for det franske håndboldforbund André Amiel døde få timer før Frankrigs VM-kamp mod Brasilien.

De franske landsholdsspillere spillede med sorte sørgebind under søndagens VM-kamp mod Brasilien.

Få timer før kampen fik de nemlig overbragt den triste besked om, at den tidligere præsident for det franske håndboldforbund André Amiel er død i en alder af 84 år.

På trænerbænken havde den ikoniske franske landstræner, Olivier Krumbholz, også taget det sorte armbind på sin højre arm. Den mangeårige landstræner har arbejdet tæt sammen med André Amiel, og efter kampen fortalte han, at han er berørt over dødsfaldet.

- Jeg kendte ham virkelig godt. Da resultaterne med landsholdet ikke var gode i 2007 (femteplads ved VM på hjemmebane, red.), støttede han mig. Han havde meget tillid til mig, og han var som en far for mig, siger Oliver Krumbholtz til TV 2 SPORT.

Stor indflydelse på kvindehåndbold

Fra 1996 til 2008 stod André Amiel i spidsen for håndboldforbundet. I hele perioden var Olivier Krumbholz landstræner. Det er han stadig, og landstræneren er slet ikke i tvivl om, at det er André Amiels fortjeneste, at Frankrig hører til i toppen af international håndbold på kvindesiden.

- Han var præsident i lang tid, og han var den første præsident til at udvikle fransk kvindehåndbold. Han var en god mand med gode værdier. Det var virkelig dårlige nyheder (at høre om hans død, red.).

André Amiel blev 84 år (arkiv).

Siden 2008, hvor den afdøde tidligere præsident stoppede, er der sket meget på det franske landshold. Der er dog stadig spillere ved dette VM, der spillede for landsholdet dengang.

En af dem er Allison Pineau, som heller ikke er i tvivl om André Amiels betydning for kvindehåndbold.

- Han var virkelig vigtig for fransk håndbold. Han gjorde så meget for, at kvindehåndbold kunne vokse. Det er meget trist, men jeg vidste, at han ikke havde det så godt, siger Alisson Pineau.

Landsholdsspiller måtte forklare, hvem han var

Den 30-årige landsholdsspiller måtte inden kampen fortælle de yngre landsholdsspillere, hvem den nu afdøde tidligere præsident var.

- De gamle spillere talte om det (dødsfaldet, red.) inden kampen. De unge spillere spurgte: "Hvem er den mand?" De vidste det ikke, så vi måtte fortælle dem det.

I spillede med sorte armbind. Hvordan var det?

- Jeg synes, det var vigtigt. Det var en måde at takke ham, for hvad han har gjort.

Frankrig fik kun et enkelt point med fra kampen mod Brasilien, men det skuffende resultat har ifølge Olivier Krumbholz ikke noget at gøre med den triste meddelelse kort før kampens begyndelse.

- Problemet med kvaliteten skyldtes ikke dødsfaldet. Vi var kampdygtige, men vi spillede ikke godt. Det var svært, for vi fandt ikke en god løsning i angrebet, og vores skud fra ni meter var virkelig dårlige, siger landstræneren.

Frankrig er i Danmarks VM-gruppe. De to mødes på fredag i den sidste kamp i gruppe B.