VM håndbold

Franske medier slagter mestrenes spil: - En katastrofe

De franske medier slagter deres kvindelige europa- og verdensmestre i håndbold efter starten på VM i Japan.

To kampe, ét point og kæmpemæssige angrebsproblemer.

Frankrigs håndboldkvinder, der både er forsvarende europa- og verdensmestre, har fået en elendig start på titelforsvaret med skuffelser mod Sydkorea lørdag og søndag mod Brasilien.

Mod sydamerikanerne, der er langt fra niveauet i 2013, hvor de blev verdensmestre, skulle der gå otte minutter, før Frankrig kom på måltavlen. Et fejlspækket fransk angreb nåede kun 19 mål i kampen - som sluttede 19-19.

- Hvis Les Bleus var stærkere i forsvaret end i går, var de katastrofale i angrebet med 16 tekniske fejl, skriver den franske sportsavis L'Equipe.

'En uventet kataklysme'

Frankrig tabte med 29-27 til Sydkorea i åbningskampen lørdag, og med blot et point er de under pres før de sidste tre gruppekampe mod Australien, Tyskland og Danmark.

De tre bedste nationer går videre til mellemrunden, så pludselig spørger et tidligt - og chokerende - exit fra VM-slutrunden.

- På randen af tomhed. Verdensmestrene er tæt på en uventet kataklysme; eliminering i VM-gruppespillet, lyder den dommedagsagtige vurdering fra Le Figaro.

Mediet skriver videre, at angrebsspillet var elendigt, og at målvogter Amandine Leynaud med sine redninger "bogstaveligt talt bar holdet på sine skuldre".

Nyhedsbureauet AFP skriver, at der skal en forvandling til at holdet, som spillede forrygende ved VM i 2017 og EM i 2018. Her citerer AFP den franske landstræner Olivier Krumbholz, der efter kampen slog fast, at det minder om det franske landshold for syv, otte år siden - dengang landsholdet ikke var i nærheden af medaljer.

- Den mest beskadigede del af spillet er angrebet, katastrofalt mod Brasilien. Specielt i anden halvleg, skriver AFP og fortsætter:

- Når bolden ikke blev tabt hurtigt, havde skytterne store problemer.

Her peger AFP på Orlane Kanor, der scorede ét mål på seks forsøg.

Playmaker ked af indstillingen

Netop Kanor får sammen med Astride N’Gouan og Estelle Nze Minko laveste karakterer - 3 ud af 10 - af Le Figaro.

- En kamp til glemmebogen for bagspilleren. Fire gange ramte hun ikke engang inden for målrammen. En sjælden omgang rod for hende, især fordi det blev akkompagneret af to tekniske fejl, skriver Le Figaro.

Der var generelt stor skuffelse blandt såvel landstræner som spillere efter kampen.

Playmaker Grace Zaadi pegede dog ikke kun på det rent spillemæssige.

- Jeg er frustreret. Vi kan ikke skabe en flot kamp, men så må vi kæmpe. Det er holdets identitet at være stolte spillere. Men der var ingen karakter. Det er det, der gør mig ked af det, siger hun ifølge Le Figaro.