VM håndbold

Norsk VM-reserve udråbt som målscorer, selvom hun sad på tribunen

Speakeren i Aqua Dome i Kumamoto havde ikke styr på de norske spillere, da Norge åbnede VM i Japan med en storsejr over Cuba.

De fik sig et godt grin på den norske bænk, og på tribunen fik én af de norske VM-reserver ganske uventet noget at juble over.

Hver gang Sanna Solberg scorede i de første minutter af Norges VM-gruppekamp mod Cuba lørdag, udbrød manden bag mikrofonen i Aqua Dome: "Goalscorer, number 24... KRISTINE BREISTOL!"

Halspeakeren havde - kan man vist roligt sige - rod i sine papirer, så hele fire gange på otte minutter blev Kristine Breistøl og ikke Sanna Solberg hyldet for sine scoringer.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg blev bare meget glad, da mit navn blev råbt op. Jeg tænkte 'ja, ok, det er godt klaret at score fire mål fra tribunen', sagde en smilende Kristine Breistøl til TV 2 Norge efter den norske sejr på 47-16.

To udeladte norske spillere blev nævnt

Det gik allerede galt for halspeakeren under navneopråbene før kampen.

- Først gik Stine (Bredal Oftedal) frem, men så var det en anden person. Det samme skete, da jeg gik frem, lød det fra Camilla Herrem til Dagbladet.no.

Kristine Breistøl, der til daglig optræder for Team Esbjerg, var ikke den eneste norske VM-reserve, der kunne juble over scoringer mod Cuba. Marit Malm Frafjord - ligeledes Team Esbjerg-spiller - fik sit navn råbt op, da Kari Bratsett scorede, og også Vilde Ingeborg Johansen (Herning-Ikast Håndbold) blev nævnt.

Hverken Malm Frafjord eller Ingeborg Johansen er blandt de 19 norske spillere, der er rejst til mesterskabet i Japan.

Af spillere på banen blev Stine Bredal Oftedal forvekslet med Silje Waade, og Marta Tomac blev hyldet for Camilla Herrems scoringer.

Forvekslinger fik landstræner til at gruble

Miseren fik en ende, da repræsentanter fra den norske stab henvendte sig ved dommerbordet. Men selvom det var arrangørerne og ikke Norge, der var galt på den, fik det alligevel den norske landstræner til at gruble.

- Det vigtigste var, at de rigtige navne stod på kamprapporten. Hvis ikke kunne det have været farligt, lød det fra Thorir Hergeirsson til TV 2 Norge.

Camilla Herrem blev norsk topscorer med otte mål. Sanna Solberg scorede syv mål. De to fik en halvleg hver.

- Jeg er tilfreds med det. Det var ikke verdens bedste modstand, vi fik i dag (lørdag, red.). Vi tanker god selvtillid her i begyndelsen af mesterskabet. Det, tror jeg, bliver vigtigt fremadrettet, sagde Sanna Solberg til TV 2 Norge.

De norske håndboldkvinder spiller deres anden VM-gruppekamp mandag 2. december. Her møder de Slovenien.