VM håndbold

Nyegaards karakterbog: - Hun viste sig frem fra sin bedste side

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til det danske hold efter VM-kampen mod Sydkorea.

Det danske hold spillede 26-26 mod Sydkorea i den anden kamp ved VM.

Resultatet giver danskerne et point og åbner gruppen helt op. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard sidder med blandede følelser efter kampen, der sluttede på en kaotisk note.

- Det er klart, at når du har en 26-24-føring med tre minutter igen, så er der god grund til at ærgre sig. Men går du så tre minutter længere frem i kampen og ser, at Sydkorea får annulleret et mål med et sekund tilbage, så er det jo meget godt at slutte med at få et point.

- Så det er meget blandede følelser, jeg sidder med. Og det afspejler nok meget godt, hvilken kamp det var. Der var et hav af fejl, og det skyldes nok kampens vigtighed. Vi snakker om 18 tekniske fejl, og det er alt, alt for mange i sådan en kamp. Til gengæld var der en enorm gejst, der trak det ene point hjem til sidst.

Sydkorea scorede i sidste sekund, men dommeren dømte overtrådt. Dermed deler de to landshold efter det dramatiske opgør. Video: Louise Lind
Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Herunder følger Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere og landstræner Klavs Bruun Jørgensen

Sandra Toft: 2

Det her blev aldrig Sandra Tofts kamp. Hun stod med 2 redninger på 13 forsøg i en periode, hvor det ikke fungerede for landsholdet. Og så sluttede hun kampen med en redningsprocent på 15. Hun startede ellers med at tage et straffekast, men de gode takter fortsatte desværre ikke kampen ud.

Sandra Toft reddede et straffekast af Han-Na Gwon. Video: Louise Lind

Althea Reinhardt: 3

Althea står med en redningsprocent på 26. Og hun havde et par gode redninger ind i mellem, men hun stod det forkerte sted mange gange, når Sydkoreas bedste skytte (Eun Hee Ryu) var på spil. Der skulle hun have læst skudmønstrene fra Ryu bedre. Men en godkendt og middel præstation.

Trine Østergaard: 4

Østergaard startede lidt nervøst, men spillede sig op. Hun lavede en del tekniske fejl, men så fandt hun rytmen og lavede hurtigt tre mål på tre afslutninger. Jeg havde dog ønsket, at hun en gang eller to havde gået ind i banen og hjulpet til, men det var også næsten en umulig opgave mod de sydkoreanere.

Lærke Nolsøe: 2

Lærke Nolsøe fik en rigtig dårlig start på kampen, hvor hun brændte en stor chance og smed bolden ud over sidelinjen inden for det første minut. Hun kom dog tilbage og fik scoret et enkelt mål i kampen. Så jeg vurderer hendes præstation under middel. Det hele var meget nervøst hos fløjspilleren.

Stine Bodholdt: 4

Bodholdt startede inde og gjorde det rigtig fint. Hun fik dog ikke så meget mere spilletid, efter kampens første kvarter var passeret. Men hun dækkede fint op, da hun var inde. Der var lige et indspil, som hun ikke fik fat i, men jeg synes, hun fungerede godt defensivt.

Stine Bodholdt scorer kampens første mål mod Sydkorea. Video: Louise Lind

Louise Burgaard: 4

Burgaard spillede en rigtig, rigtig fin håndboldkamp. Der var god fart i hende, og hun præsterede skudmæssigt, når hun kom på ydersiden. Hun havde to gode indspil til Sarah Iversen, så det var alt i alt rigtig fint fra hende. Jeg giver hende 4, fordi hun i enkelte situationer var for passiv i sit forsvarsspil, men ellers en meget udmærket kamp fra Burgaards side.

Line Haugsted: 5

Hun var den gennemgående figur rent forsvarsmæssigt. Hun slap rigtig godt fra det og var meget bevægelig, fysisk stærk og klog i sit forsvarspil. Bandt det hele rigtig godt sammen. Fin, fin landskamp af Line Haugsted.

Freja Cohrt: 4

Karakteren var blevet til et femtal, hvis ikke hun havde bakket alt for meget af i et par kritiske og afgørende situationer. Til gengæld gjorde hun det rigtig godt fremad, hvor hun noterede sig for tre fremragende kontraløb og tre fremragende scoringer. Forsvarsarbejdet var bare ikke godt nok fra Cohrt i dag.

Freja Cohrt fik lagt pres på Sydkorea med en scoring til 14-14. Video: Louise Lind

Kathrine Heindahl: 5

Heindahl fik de sidste godt tyve minutter i kampen. Og det gjorde hun rigtig godt. Hun var ikke med de første 37 minutter, men da hun kom ind, var hun god. Hun scorede på sine chancer, var mere end pålidelig i forsvarsdelen og fik tilmed også sendt et par gode assists afsted til holdkammeraterne. Gode 23 minutter af Heindahl.

Mie Højlund: 5 - KAMPENS SPILLER

Højlund viste sig frem fra sin bedste side. Hun scorede på fire ud af sine fem forsøg og leverede gode assists. Jeg havde da selvfølgelig foretrukket, at hun havde scoret på sin sidste chance. Men det var en fryd at se hendes eksplosivitet og elegance. Tingene ser let ud for hende. Så det var en fornøjelse. Hun får ikke 6, fordi hun lavede en angrebsfejl, hvor hun blev lidt for aggressiv. Hun dækkede også rigtig flot på den højre back, da Anne Mette Hansen kom ud. Hun matchede de hurtige fødder hos koreanerne.

Lotte Grigel: 3

Hun startede som fyr og flamme og spillede de første ti minutter fantastisk flot. Men så falmede hun og blev for risikobetonet, hvor hun begyndte at rode sig ind i ting, hun ikke kunne rode sig ud af igen. Hendes gode startfase endte med at blive for mudret og til for mange fejl. Men hun skal have plus for at score på de tre straffekast, hun endte med at skulle tage.

Katrine Heindahl får straffekast, og dét ender i en tiltrængt dansk føring. Video: Louise Lind

Sarah Iversen: 2

Hun fik 25 minutter på banen, og det bliver ikke til mere end 2, da hun brændte et par rigtig store chancer. Hun kommer til at lave mange tekniske fejl, fordi hun river i trøjen. Jeg roser ikke det russiske dommerpar, vil jeg lige sige. Men en af opgaverne er at indstille sig efter de regler, der spilles efter på den pågældende dag. Hun var god bevægelig og nem at finde på stregen, men bolden skal også i mål. Forsvarsmæssigt var der også gode elementer, men når du samler det hele, så bliver det ikke til mere end 2.

Stine Jørgensen: 4

Hun scorede på tre af sine syv forsøg, og i store perioder faldt hun godt ind i det. Jeg ville gerne have, hun skulle skyde noget mere. Og det måtte hun også gerne have gjort. Men hun præsterede tre gode assists og et par fine indspil, og det blev krydret med en fornuftig forsvarskamp.

Anne Mette Hansen: 2

En skidt dag for Anne Mette. Hun startede ellers godt og var overlegen angrebsmæssigt, men så skete det, der efterhånden er en tilbagevendene tendens. Hun lavede tre udvisninger, og det er for meget. Og alle tre forseelser kan forsvares. Hun skal blive ved med at lære, for hun har potentialet, men det blev bare ikke udnyttet i dag. Og så lavede hun også for mange tekniske fejl.

Anne Mette Hansen hiver en sydkoreansk spiller i trøjen og får rødt kort. Video: Louise Lind

Kristina Jørgensen: UB

Hun fik kun tre minutter på banen og får derfor ikke en karakter.

Simone Böhme: UB

Kom ikke på banen i dag.

Klavs Bruun Jørgensen: 3

Meget i tvivl. Jeg synes, han havde fået forsvaret indstillet godt. Og jeg synes, at starten af kampen gav et signal om, at der var styr på det. Jeg synes dog, at der var overtalsperioder, hvor det havde været let at skifte Stine Jørgensen ind. Jeg synes, han skulle have taget en timeout og have organiseret det sidste angreb. Klavs skulle have fået struktureret det sidste angreb ved en timeout. Kunne have organiseret det bedre, men på plussiden var der god fight, og de kom tilbage efter en dårlig første halvleg og gav den gas i anden halvleg.