VM håndbold

VM-favorit i store problemer - men er det godt eller skidt for Danmark?

Den store favorit i Danmarks VM-gruppe, Frankrig, har kun ét point efter to kampe i gruppe B, hvor de tre bedste nationer går videre til mellemrunde

De vandt VM i 2017 og EM året efter.

Derfor regnes Frankrig naturligt blandt favoritterne til at genvinde titlen som verdensmester, men de har næsten fået den værst tænkelige start på VM i Japan.

Åbningskampen lørdag endte med et nederlag på 29-27 til Sydkorea. Det resultat blev fulgt op af 19-19 mod Brasilien lørdag.

Dermed har Danmarks grupperival kun ét point med tre kampe tilbage - og det er altså kun tre af de seks hold, der går videre til mellemrunden.

Men spørgsmålet er, om det er godt for Danmark, der klokken 12.30 møder Sydkorea i en vigtig kamp om topplaceringerne i gruppen.

Godt for Danmark?

Frankrig kan allerede nu have spillet sig ud af kampen om førstepladsen i gruppe B. De mangler at møde Australien, Tyskland og Danmark.

- Det kan gå hen og blive rigtig godt for Danmark, hvis de formår at holde stien ren og klarer pointene inden kampen mod Frankrig, siger ekspert Trine Nielsen.

Samme opfattelse deler Silkeborg-Voel-spilleren Sofie Bæk, der er VM-ekspert for TV 2 SPORT.

- Nu har man muligheden for førstepladsen. Den havde jeg afskrevet, inden turneringen gik i gang. Den troede jeg 100 procent, franskmændene ville tage, siger hun.

- Så jeg ville tænke, at der faktisk er en mulighed for at tage førstepladsen i gruppen, fordi alle slår alle, og fordi man måske kan komme igennem gruppen med et nederlag og stadig blive nummer et. Det tror jeg, er en god ting.

Skidt for Danmark?

I mellemrunden tager holdene point med sig fra kampene mod de andre hold, der går videre til mellemrunden. Her krydser gruppe B med gruppe A, som blandt andre består af Norge, Serbien, Slovenien og Holland.

Herfra går de to bedste videre til semifinalerne.

Så det kan også ende med en rigtig modbydelig kamp for Danmark, når de i sidste spillerunde brager sammen med Frankrig.

- Jeg vil sige, at det bliver farligt for Danmark, for Frankrig kan stå i en situation i den sidste kamp, hvor de skal have to point, siger Trine Nielsen.

- Hvis det bliver en kamp, der betyder, om Frankrig går videre, er jeg heller ikke i tvivl om, de kommer med alt, hvad de har. Det vil man selvfølgelig gerne undgå. Det kunne være fedt at få dem kørt ud på et sidespor, så de ikke har noget at spille for, lyder vurderingen fra Sofie Bæk.

Danmark møder Sydkorea søndag middag. Tirsdag gælder det Tyskland, onsdag Brasilien og fredag Frankrig.