VM håndbold

Dårlig VM-start overrasker ikke fransk landstræner: - Der har været advarselstegn

Frankrig står med kun ét point efter de to første VM-kampe, men den dårlige slutrunde-start kommer ikke bag på den franske landstræner.

De er forsvarende verdensmestre. Forsvarende europamestre. Og så er de kæmpe VM-favoritter.

Men Frankrig har ikke levet op til en eneste af de titler ved den igangværende VM-slutrunde i Japan.

Her er det blevet til et 29-27-nederlag til Sydkorea og et 19-19-resultat mod Brasilien. Den skuffende indledning på VM overrasker dog ikke holdets træner, Olivier Krumbholz.

- Det her kommer ikke som en total overraskelse. Det er rigtigt, at der var advarselstegn. Siden EM-finalen (24-21-sejr over Rusland), var vi middelmådige i Golden League i marts. Og vi var middelmådige i september (mod Island).

- Desværre så ser vi ikke hinanden så tit, og når vi så ser hinanden, så arbejder vi ikke med nok barskhed og disciplin, siger han til l’Equipe.

Det havde været nødvendigt at arbejde dobbelt så meget, hvis vi ville have fortsat med at være jægeren. Nu er vi blevet et bytte

Olivier Krumbholz, fransk landstræner

Selvom den sløve start ikke overrasker den franske landstræner, så er det en anden sang hos de franske spillere.

De har givet udtryk for, at de dårlige præstationer kommer som en stor skuffelse.

De forsvarende mestre fra Frankrig fik chancen for at sejre over Brasilien med straffekast, men Frankrig missede, og kampen endte 19-19. Video: Louise Lind

OL-pladsen tynger Frankrig

Trods de advarselstegn, som den franske træner pointerer, ligger der også andet til bunds for Frankrigs lave niveau.

Da de vandt EM i fjor, sikrede de sig nemlig en direkte plads til de olympiske lege i 2020. Og det er atypisk, at et VM året før et OL ikke bliver brugt til at tilkæmpe sig en af de eftertragtede pladser til OL.

- Det franske hold har altid leveret de bedste præstationer ved de verdensmesterskaber, der lå før et OL. Vi spillede altid med et vanvittigt raseri, fordi vi ikke var kvalificerede til legene.

- I dag, desværre og selv om spillerne forsvarer sig selv, kan vi ikke håndtere det faktum, at vi allerede er kvalificeret til de olympiske lege, siger Olivier Krumbholz.

Og det manglende raseri hos de franske kvinder har ændret tilgangen hos holdet. Det mener træneren.

- Det havde været nødvendigt at arbejde dobbelt så meget, hvis vi ville have fortsat med at være jægeren. Nu er vi blevet et bytte.

De første to resultater betyder, at Frankrig så godt som skal vinde resten af kampene for at sikre sig avancement til mellemrunden.

Men vinder holdet de næste otte kampe, så kan de nok en gang kalde sig selv for verdens bedste kvindelige håndboldhold.