VM håndbold

Debutant hyldes som ’Norges nye stjerne’: - Hun skyder som Gud

Odense Håndbolds norske bagspiller Ingvild Kristiansen Bakkerud er lige nu til sin første slutrunde. Og her har hun imponeret alt og alle.

Hun måtte lade sin slutrunde-debut vente på sig i 24 år. Men i år kom den, og Ingvild Kristiansen Bakkerud har i den grad udnyttet muligheden.

Hun har taget Norge, de norske spillere og de norske medier med storm efter to store præstationer mod henholdsvis Cuba og Slovenien.

Men netop hendes præstation mod sidstnævnte nation vækker store ord frem hos holdkammeraterne.

- Hun var den store pige ude på banen i dag. Hun kom ind i forsvaret og gjorde et fantastisk arbejde, viste god højde, og jeg føler mig tryg bag hende. Hun skyder vidunderligt, siger den norske målvogter Silje Solberg til TV 2 Norge.

Hun bliver bakket op af landskvinden inde på stregpositionen.

- Jeg er virkelig imponeret over den pige der. Hun neutraliserede Ana Gros. Hun var virkelig vigtig i den periode. Og så skyder hun som en Gud, så det er godt at se, siger Kari Brattset Dale til TV 2 Norge.

Kommer ind og ændrer kampen

Og netop det faktum, at hun stoppede den slovenske stjerne Ana Gros, var tydeligt. Gros scorede otte mål i første halvleg, men gik i stå i anden halvleg, inden hun blev skiftet ud.

Derfor endte Gros kun på ni scoringer, og det skyldes et godt stykke arbejde af Bakkerud.

- Hun kommer ind på et tidspunkt, hvor vi virkelig har det svært. Hun ændrer meget i den kamp både i forsvaret og angrebet. En ting er at komme ind og gøre det godt, når det hele spiller, men at komme ind og vende tingene på hovedet i sin første slutrunde. Det er meget imponerende, siger den norske stjerne Stine Bredal Oftedal til TV 2 Norge.

Bakkerud noterede sig for seks scoringer og tre blokerede skud på blot 32 minutter.

Norges nye stjerne?

Spillerne er vilde med deres nye stjerne.

Men det er de norske medier i den grad også. Norske Dagbladet kårede hende efter kampen mod Slovenien til banens bedste.

- Indskiftningsspilleren blokerede tre gode skud i slutningen af første halvleg. Det blev fulgt op af tre mål, og derefter tre nye mål. Heriblandt to bomber.

- Er hun Norges nye stjerne?, skriver dagbladet.

Norges måske kommende stjerne har da også haft en flot sæson som venstre back på Fyn.

Her har hun scoret 32 mål i 13 kampe for Odense Håndbold i HTH-ligaen.