VM håndbold

Det gik du glip af i nat: TV 2 bedt om at forlade hallen

Frankrigs landstræner bad alle TV 2-ansatte forlade hallen, da holdet trænede. TV 2

Når vi går i seng i Danmark, vågner de i Japan, hvor VM bliver spillet. Hver dag får du her overblikket og dagens program.

Store klø til Cuba

Cubanerne har fortsat deres første sejr ved VM til gode. Nogensinde.

Klokken 4.30 dansk tid mødtes Cuba og Serbien i VM's gruppe A, og det blev til en serbisk storsejr på 46-27. Cuba tabte deres første kamp til Norge med knusende 31 mål og har nu en målscore på -50.

Det er fjerde gang, Cuba er med ved et VM, og i 15 kampe er det blevet til ligeså mange nederlag. Målscoremæssigt kan de være på vej mod negativ rekord - ved VM i 1999 lød målscoren på -78.

Serbien havde ingen problemer med at slå Cuba, der fortsat har sin første VM-sejr til gode - nogensinde. Serberne vandt med 19 mål. Video: Bo Bentsen

Lykkelig trods nederlag

For en nation som Cuba er det selvsagt stort at være med ved VM, og det var holdets målmand Niurkis Mora Arias et godt billede på.

Hun lukkede godt nok 29 af målene ind, men med 14 redninger blev hun kåret som kampens spiller. Og det skabte en skøn jubelscene - både fra spilleren selv, men også holdkammeraterne.

Cubas målmand Niurkis Mora Arias lukkede 29 mål ind mod Serbien, men med 14 redninger blev hun kåret som kampens spiller - og var ovenud lykkelig. Video: Bo Bentsen

TV 2-hold bedt om at forlade hal

De forsvarende europa- og verdensmestre fra Frankrig har kun fået ét point i de første to kampe mod Sydkorea og Brasilien.

Derfor er der kæmpemæssigt pres på franskmændene, der klokken 14 japansk tid havde et træningspas i hallen i Kumamoto. Fra hallen skulle TV 2 SPORTs kommentator Thomas Kristensen og ekspert Bent Nyegaard have været med live, men de blev pænt bedt om at forlade hallen.

- Vi er blevet smidt ud af den franske landstræner (Olivier Krumbholz, red.). Han kom hen til vores studie og bad os meget insisterende om at gå ud. Han havde brug for en fuldstændig lukket træning. Det er sådan en lille historie om, at der er nogen, der i hvert fald er presset, fortæller Thomas Kristensen.

Frankrig møder tirsdag Australien, før det gælder de afgørende gruppekampe mod Tyskland og Danmark.

Dansk VM-træner skifter spiller ud

Ulrik Kirkely, der er landstræner for Japan, har brugt den første af tre mulige udskiftninger i truppen. Udskiftningen sker på stregspillerpositionen, hvor Mika Hagata ryger ud, mens Mana Horikawa er blevet indskrevet.

Holland og Norge startede VM med kun 15 spillere i deres trupper og har nu skrevet henholdsvis Inger Smits og Malin Aune ind i truppen.

Dansk træning udvidet forud før Tyskland-kamp

Det danske kvindelandshold har ingen kamp på programmet mandag. Tirsdag venter til gengæld Tyskland, og derfor bliver der ikke tale om en udpræget hviledag for de danske spillere, der søndag hev 26-26 med fra kampen mod Sydkorea i den spændende gruppe B.

Dansk Håndbold Forbund har meldt ud, at den danske træning i Kumamoto Prefectural Gymnasium er blevet forlænget fra tre kvarter til halvanden time. De træner klokken 16 japansk tid, hvilket svarer til klokken 8 i Danmark.

Her giver de også interviews til medierne, og vi er selvfølgelig klar med seneste nyt fra den danske lejr.

Jagter 60. sejr i træk

Norge møder mandag Slovenien, og her kan Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale vinde en kamp for 60. gang i træk. De spiller begge i storklubben Györ, som har 46 kampe i træk uden nederlag, og lagt sammen med landskampe kan de altså nå en vild milepæl, skriver VG.

- Det er ikke sådan noget, man skal snakke om, siger Brattsett Dale, der ikke vil jinxe sejrsrækken.

Dagens kampe

Mens Danmark har en kampfri dag, er der fuldt program i gruppe A og D.

Gruppe A: Cuba-Serbien (46-27), Angola-Holland (7.00), Slovenien-Norge (12.30)

Gruppe D: Argentina-Rusland (7.00), DR Congo-Japan (10.00), Kina-Sverige (12.30)

Hold især øje med

Holland er under pres før kampen mod Angola, efter at hollænderne tabte til Slovenien i første kamp. Fire gange i træk ved EM og VM har hollænderne nået semifinalen. Det 'nye' ved holdet er især, at danske Helle Thomsen ikke længere er træner, mens den store stjernespiller Nycke Groot er stoppet på landsholdet.

Og så ligner det et topbrag, når Norge og Slovenien mødes i gruppe A. Her sidder Serbien lige nu på førstepladsen efter sikre sejre over de mindre nationer Angola og Cuba.