Håndbold

Michael V. Knudsen stopper karrieren

41-årige Michael V. Knudsen har valgt at stoppe sin karriere efter over to årtier med topplan.

Efter denne sæson er det slut.

Derefter vil Michael V. Knudsen ikke længere tage harpiks på fingerene og bruge sin brølstærke krop på stregen.

Den tidligere landsholdsspiller oplyser, at denne sæson bliver den sidste i en lang og glorværdig karriere.

- Jeg glæder mig til at prøve noget nyt. Men omvendt har jeg levet hele mit liv i håndboldens tegn. Jeg har, siden jeg var helt lille, spillet håndbold, så det bliver en stor omvæltning pludselig ikke at skulle træne hver eneste dag, siger Knudsen til TV 2 SPORT.

Beslutningen tog han allerede for et år siden med sin bedre halvdel, da han forlængede sin kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg. Derfor har han haft tid til at vænne sig til tanken.

Jeg føler mig stadig rigtig fit

Michael V. Knudsen

- Jeg er helt afklaret og vil nyde det sidste år, jeg er i gang med, men jeg glæder mig også til det, der kommer på den anden side, fortæller han.

Kroppen kan stadig

Michael V. Knudsen er mildt sagt en erfaren spiller i sporten. Han begyndte sin karriere på topplan i 1997 for Viborg HK. To år efter kom debuten på landsholdet, inden et ni år langt udlandsophold ventede i 2005 i form af Flensburg-Handewitt. Siden 2014 har han spillet i Bjerringbro-Silkeborg.

I en alder af 41 år kan han se tilbage på en karriere, hvor han har vundet den danske pokalturnering og liga, Super Cuppen, Europa Cuppen, Champions League og EM. Desuden er det også blevet til medaljer i mindre ædelt metal ved VM.

- Jeg føler mig stadig rigtig fit. Jeg har ikke rigtig ondt efter kamp. Jeg elsker at træne, hvor man skal yde det bedste og se, om man kan gøre det bedre hver eneste dag. Ren kropsligt skulle der ikke være noget i vejen for at nappe et år mere, hvis det var det, jeg havde lyst til.

- Min alder gør, at jeg nærmest burde have stoppet med at spille håndbold for 10 år siden. At jeg så stadig kan spille i dag og har fået ekstra mange oplevelser på den baggrund, det er så enestående, siger han.

Michael V. Knudsen nåede i sin landsholdskarriere at score 797 mål i 244 kampe. Kun Lars Christiansen, Hans Lindberg og Bo Spellerberg har spillet flere kampe.