VM håndbold

Nora Mørk sætter helbredet på spil for comeback fra alvorlig skade

Nora Mørk har været på All Star-holdet tre gange under en slutrunde. Patrik Stollarz / Scanpix Denmark

Den norske stjerne Nora Mørk satser benhårdt på at være med til OL til sommer næste år, selvom hun i øjeblikket er langt fra comeback.

Heller ikke Nora Mørks niende operation har fået hende på andre tanker.

Hun er en af verdens bedste håndboldspillere, når hun er skadefri, men dette har ikke været tilfældet i det, der svarer til en evighed. Alligevel har hun ikke tænkt sig at give op og skåne sin krop og sit venstre korsbånd for flere smerter.

- Når jeg først har valgt denne sport, så følger der konsekvenser med. Så hvis jeg kan se tilbage på en karriere, hvor jeg har vundet alt og været verdens bedste håndboldspiller, så er det det værd med nogen varige mén, synes jeg, siger Nora Mørk til TV 2 Norge.

Ofrer sin krop for flere år

Mens det norske landshold lørdag indleder VM i Japan med en kamp mod Cuba, sidder den 28-årige bagspiller hjemme og forsøger at komme tilbage fra den alvorlige korsbåndsskade i sit venstre knæ, som hun pådrog sig i august.

Skaden holder hende ude i op til et år, og det betyder, at hun med et vellykket genoptræningsforløb kan øjne OL i Tokyo til næste år. Her begynder kvindernes håndboldturnering 26. juli, og ifølge hende er ”det ikke et alternativ at gå glip af”.

Så du ofrer kroppen for nogle år mere?

- Ja, absolut, siger Nora Mørk.

Nora Mørk har vundet fire guldmedaljer med det norske landshold, men har aldrig vundet en OL-medalje.