VM håndbold

Norge jubler over 'utrolig' start ved VM

47 mål mere end modstanderne. Det har de norske kvinder præsteret i løbet af de første to VM-kampe, og den gode start glæder Ingvild Bakkerud.

De norske kvinder kunne ikke have skrevet historien bedre selv.

Norge har lagt fra land med lyn og torden ved verdensmesterskaberne i Japan, hvor det er blevet til to storsejre i de første to kampe.

Og den norske VM-debutant Ingvild Kristiansen Bakkerud er selvsagt rigtig tilfreds. Det fortæller hun til TV 2 SPORT efter mandagens sejr over Slovenien.

- Det kan man godt sige (at vi har fået den perfekte start). Der er stadig mange ting at arbejde med, men jeg synes, vi har fået en utrolig god start på VM.

Og Norge har da også fået en god start.

Slutrunden startede med en pligtsejr på 47-16 over Cuba, og mandag forsatte de skandinaviske kvinder de gode takter.

Efter en helt lige først halvleg mod Slovenien bragede de norske kvinder ud til de sidste 30 minutter, hvor de udspillede slovenerne med 15 mål og hev en 36-20-sejr hjem.

Norge vandt med 47-16 i den første kamp ved VM: Video: TV 2 SPORT

VM-debutant har fået ’tryg’ start

Den gode norske start kan måske kategoriseres som en lille overraskelse.

Mange af de rigtig store stjerner som Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø, Nora Mørk og Veronica Kristiansen er nemlig ikke med på grund af skader.

Her har blandt andet den unge Odense Håndbold-spiller Ingvild Kristiansen Bakkerud trådt i karakter. Hun har præsteret ti mål de første to kampe.

- Jeg har det vældig godt. Det er selvfølgelig utrolig dejligt, at jeg har fået en god start på mesterskabet. Jeg har fået en tryg start, og pigerne er rigtig gode ved mig.

- Jeg synes, at Stine (Stine Bredal Oftedal, red.) og Marta (Marta Tomac, red.) er rigtig gode til at sætte mig op. De giver mig godt skudsituationer. Så stor ros til dem, siger hun til TV 2 SPORT.

Tirsdag skal de norske kvinder i aktion igen. Her hedder modstanderen Serbien i en direkte duel om at overtage gruppens førsteplads.