VM håndbold

- Situationen har kørt mange gange rundt i mit hoved, siger dansk anfører

29-årige Stine Jørgensen har nemmere ved at komme videre fra den tætte afslutning søndag mod Sydkorea, end en 20-årig Stine Jørgensen ville have haft.

- Det er en situation, der har kørt mange gange rundt i mit hoved, siger Stine Jørgensen til TV 2 SPORT dagen efter søndagens dramatiske kamp mod Sydkorea.

Ved stillingen 26-26 havde den danske landsholdsanfører med 33 sekunder tilbage af kampen chancen for at sende Danmark i front mod Sydkorea. Som en sand anfører tog hun ansvar, brød igennem på ydersiden i venstre side, men måtte se sit forsøg reddet af en sydkoreansk fod.

- I sådan en situation kommer jeg til at gøre det sort-hvidt, og det skal man passe på med. En kamp varer 60 minutter, hvor mange kunne gøre mange ting anderledes. Man skal passe på med ikke at koge det ned til den ene situation, siger Stine Jørgensen.

Stine Jørgensens præstation i kampen mod Sydkorea fik da også rosende ord med på vejen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der i sin karakterbog kvitterer med karakteren 4 ud af 6, hvilket svarer til en præstation ’over middel’.

Havde været sværere som 20-årig

Odense-spilleren gik søndag på banen til sin landskamp nummer 140.

Siden landsholdsdebuten i 2010 har hun været fast inventar på holdkortet, og den 29-årige bagspiller er da også glad for, at hun har stor erfaring at bruge af i sådanne situationer.

- Jeg tror, det betyder noget, at man har noget erfaring. Jeg er jo med for at udfylde sådan en rolle, og nogle gange går det godt, og andre gange går det skidt. Det er sådan, det er. Jeg kunne da forestille mig, at hvis jeg var 20 år, så havde jeg ikke haft de redskaber, som jeg har nu, til at komme videre.

Hvilke redskaber?

- Det er meget med, at jeg lige i situationen skal have lov til at være i det og bare være ærgerlig. Der er mange følelser i sådan en kamp, og det er der også for mig bagefter og også for alle de andre piger. Det skal der bare være plads til, siger hun.

Stærkt sammenhold og fokus på Tyskland-kamp

Hun fortæller samtidig om sammenholdet på landsholdet, som har været et af temaerne op til dette VM. Efter kampen kom flere af hendes holdkammerater således hen for at give hende et kram og et rygklap.

Tirsdag venter tredje kamp ved mesterskaberne i Japan, når Danmark møder Tyskland, og det opgør ser anføreren allerede frem til.

- Der handler det bare hurtigst muligt om at begynde at være konstruktiv igen. Der er kamp igen i morgen (tirsdag, red.), så hviledagen skal bruges på bedst mulig vis, og det ville jo være træls, hvis jeg skulle gå og være ærgerlig hele dagen.

Danmark møder Tyskland tirsdag klokken 12.30 dansk tid.

Sydkorea var foran det meste af kampen, men Danmark pressede på i det dramatiske opgør og tog et point. Video: Louise Lind