VM håndbold

Svensk stjerne overrasket med pris – ekspert kalder det surrealistisk

Nathalie Hagman blev kåret til kampens spiller mod Kina. Det var en pris, hun ikke helt havde regnet med at få.

Hun stod med ryggen og kiggede på tilskuerne, som klappede af spilleren, der netop var kåret som kampens bedste.

Den svenske landsholdsfløj Nathalie Hagman havde dog ikke opfattet, at det var hende, tilskuerne applauderede. Hun skulle hyldes efter kampen, selvom hun kun havde spillet 27 minutter og 47 sekunder samt scoret fire mål.

Og det var netop dette, der overraskede hende.

- Det var ikke noget, jeg tænkte på. Jeg scorede på de chancer, jeg fik. Så det var godt nok, siger hun til TV 2 SPORT og uddyber til Aftonbladet:

- Vi stod og talte om andre ting, så jeg var ikke forberedt på det. Det er svært at vide i en kamp som denne, hvem der er kampens bedste. Der var mange spillere, der scorede fra deres positioner, så der burde være mange, der delte prisen.

'Helt surrealistisk'

Nathalie Hagman, der fik lige knap en halv time på banen, nævner det med positionerne, da fløjspilleren scorede to mål på kontra samt to på straffekast - men altså ingen fra fløjen.

Men det var alligevel nok til, at hun blev kåret til kampens spiller i storsejren mod Kina. Sverige vandt kampen med 32-19.

Det er helt surrealistisk. Hun spillede ikke ret meget af anden halvleg

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

TV 2 SPORTs kommentatorpar Thomas Kristensen og Bent Nyegaard forstod ikke meget af prisen, imens Hagman gik frem for at modtage den.

- Det var alligevel en af de mere spektakulære man of the match. Jeg ved ikke, om de kårede hende efter fem minutters spil. Men okay, sagde Thomas Kristensen, hvorefter Nyegaard tilføjede:

- Det er helt surrealistisk. Hun spillede ikke ret meget af anden halvleg, sagde Bent Nyegaard.

Ingen svenske mål fra fløjen

Det er ikke kun Hagman, der har haft problemer med at score fra fløjen for det svenske landshold.

Ifølge Aftonbladet har svenskerne ikke scoret et eneste mål fra en af de to fløje i de to første kampe, selvom de i alt har scoret 58 mål. Sverige er det eneste land med den statistik, da eksempelvis Australien har scoret to mål fra fløjen.

Den svenske landstræner siger også, at de fokuserer på det.

- Det er klart, at fløjspil er vigtigt, og vi har gode fløjspillere. Det er også vigtigt at have bredde i spillet, siger Henrik Signell.

Sverige spiller sin næste kamp tirsdag, hvor de møder Japan. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 11.30.

Svenskerne dominerede og hentede en sejr på 13 mål over Kina. Video: Christian Kjær