VM håndbold

Svenske stjerner er usikre på eget niveau trods storsejre

Nathalie Hagman og Isabelle Gulldén glæder sig over de svenske storsejre, men de har svært ved at konkludere noget efter landsholdets to kampe.

Du kan se Sverige mod Japan på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 11.30 tirsdag.

De svenske fans har god grund til at finde de blå og gule flag frem og veje med dem efter landsholdets to første kampe ved VM.

Først blev det nemlig til en sejr på 26-16 over Den demokratiske republik Congo, inden de mandag middag besejrede Kina med 32-19.

Men på trods af de to sejre er de svenske spillere usikre på eget niveau, inden Japan venter i en vigtig kamp tirsdag.

- Det er svært at sige lige nu. Det har været to nemme kampe, og det er vel først i morgen, at det starter rigtigt, siger Isabelle Gulldén til TV 2 SPORT.

- Nu skal vi op i niveau. Vi skal have tilpasset vores forsvar og kontraløb. Det har vi ikke helt fået til at fungere endnu.

'Mange kampe, vi nemt kan vinde'

Samme holdning har den svenske stjerne Nathalie Hagman. Når hun tager svenskernes to første modstandere i betragtning, mener hun, at det svenske niveau skal hæves.

- Det er lidt svært at sige, hvordan det generelt er gået efter de to første kampe. Men vi skal generelt spiller bedre, hvis vi skal have point mod Japan og måske Rusland. Der er mange ting, vi kan blive bedre til, men vi har vundet de to første kampe, og det er det vigtigste, siger Hagman til TV 2 SPORT.

Hvor meget ved I om jer selv nu?

- Det er svært. VM er lidt anderledes på den måde. Der er mange kampe, vi kan vinde nemt. Men vi fik brugt spillerne i dag, så der er også er masser af energi til kampen i morgen.

Sverige skal altså igen i aktion tirsdag, hvor de møder Japan i gruppe D. Japanerne har fået en ligeså god start på turneringen, som svenskerne har, da de også har fire point efter to kampe.

- Vi skal virkelig spille godt mod Japan. Jeg synes, at de har et stærkt hold og spiller godt. De er også på hjemmebane, men jeg håber på, at vi vinder, siger Gullden.