VM håndbold

Video har ændret Klavs Bruuns syn på, hvordan Danmark gjorde det mod Sydkorea

En videogennemgang af spillet mod Sydkorea har givet landstræneren et mere positivt syn på indsatsen.

- I går havde jeg en fornemmelse af, at vi blev spillet rimelig meget rundt, og det var jeg også meget ærlig over for pigerne om.

Klavs Bruun Jørgensen taler om første halvleg af søndagens VM-kamp mod Sydkorea. Her var Danmark bagud med 13-10, men fik siden spillet sig til et enkelt point med resultatet 26-26.

Landstræneren mødte mandag eftermiddag pressen i Japan, og forinden havde han nået at se første halvleg igennem. Det ændrede hans syn på fornemmelse af, at Danmark blev spillet rundt af asiaterne.

- Når man sidder og ser det på video, er det slet ikke billedet, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Problemet er, at de laver de her vip og finter, som giver én en fornemmelse af at være sat fuldstændig af. Men grundlæggende synes jeg, at vi får gjort mange af de ting ordentligt, som vi har snakket om.

Danmark havde faktisk teten i kampens afslutning og var foran med 26-24 kort før tid. Så blev der dog brændt nogle chancer, og med ét sekund tilbage scorede Sydkorea faktisk til 27-26. Troede de.

Glad for det ene point

Koreansk ekstase blev nemlig brat stoppet, da det gik op for spillerne, at målet blev annulleret.

Dermed fik Danmark det ene point.

- Angrebsmæssigt styrer Lotte Grigel det rigtig, rigtig fint, og vi får skabt mange store chancer. Igen brænder vi bare en lille smule for meget. Og så laver vi de her tekniske, uprovokerede fejl, som vi selvfølgelig skal pakke lidt væk, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Men det overordnede billede af første halvleg i forhold til, hvordan jeg havde det i går, er langt bedre. Så jeg er overvejende tilfreds og stadig glad for, at vi fik det ene point.

Danmark er på andenpladsen i gruppe B, hvor de tre bedste nationer går videre til mellemrunden.

Mandag spiller Danmark ikke. Tirsdag gælder det Tyskland, onsdag Brasilien, og så gælder det de forsvarende europa- og verdensmestre fra Frankrig på fredag.

Stillingen

  1. Tyskland 4 (+32)
  2. Danmark 3 (+25)
  3. Sydkorea 3 (+2)
  4. Frankrig 1 (-2)
  5. Brasilien 1 (-6)
  6. Australien 0 (-51)