VM håndbold

Direkte rødt kort - ekspert og dansk landstræner kalder det et uheld

Montenegros Andrea Klikovac fik direkte rødt kort fire minutter før pausen efter en infight med Ungarns Gabriella Toth.

Det blev kun til 12 minutter på banen for Montenegros Andrea Klikovac, da holdet hentede en vigtig 25-24-sejr over Ungarn i Gruppe C.

Ved stillingen 11-11 fire minutter før pausen kæmpede hun med ungarske Gabriella Toth om bolden. Da Klikovac prøvede at forhindre en aflevering videre, fik hun ramt Toth i hovedet med overarmen eller albuen.

Kampens spanske dommere snakkede situationen igennem i omkring 20 sekunder, inden de præsenterede montenegrineren for et rødt kort. Klikovac selv valgte i første omgang bare at grine af det røde kort, inden hun uforstående forlod banen.

Hun var da heller ikke den eneste, der ikke forstod særlig meget af kendelsen. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard var ikke imponeret af beslutningen.

- Det var en infight, hvor der var flere elementer. Det så ud til at være et uheld, da det skete. Der var ikke noget bevidst i det, og de havde brudt med hinanden i en periode. Derfor var det for mig ikke oplagt at give et rødt kort, lød vurderingen fra Nyegaard.

På Ungarns trænerbænk sad den danske landstræner, Kim Rasmussen. Han var heller ikke sen til at kalde det et hændeligt uheld, selvom det gik ud over hans egen spiller.

Alligevel var det ikke så overraskende for ham, at det var udfaldet, efter alle landstrænere op til turneringen havde været til et fælles møde hos det internationale håndboldforbund (IHF).

- Vi blev kaldt til møde inden den første kamp med nogle fokuspunkter, som de ville lave nye regler på. Hvis der er en infight, og man ikke har fokus på bolden, og man rammer ansigtet, så vil de give rødt kort. Så det var et klart fokuspunkt, som er blevet fulgt op her.

- Vi har selvfølgelig snakket om det, at man skal passe på, hvis man går ind og lukker ned for en spiller med to eller tre mand. Så skal man gå mere efter bolden end manden, sagde Kim Rasmussen i TV 2 SPORTs VM-studie.

Udover det røde kort modtog Montenegro syv 2 minutters udvisninger i kampen, mens Ungarn holdt sig på to. Alligevel var det altså ikke nok til, at Ungarn kunne forhindre et nederlag.