VM håndbold

’En skændsel': Nyegaard ærgrer sig på spillernes vegne

Der er endnu ikke kommet varme i World Cup Park Dome i Kumamoto, hvor Sverige spiller sine VM-kampe. Og det ærgrer Bent Nyegaard.

Du kan Sverige-Japan på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY tirsdag klokken 11.30.

Et tæppe om benene og en ekstra trøje over skulderen.

De svenske landsholdsspillere har været nødsaget til at iklæde sig ekstra træningstøj under de to første kampe ved VM-slutrunden.

Temperaturen er nemlig et stort problem i World Cup Park Dome i Kumamoto. De svenske spillere fortalte første gang om det lørdag, men da svenskerne skulle møde Kina i den anden gruppekamp, var der stadig ligeså koldt.

TV 2 SPORT har målt temperaturen i hallen, og den blev målt til omkring ni grader.

Håndboldekspert Bent Nyegaard kommenterede kampen, og han måtte også tage ekstra tøj på. Det kan løses, men han ærgrer sig over, at spillerne skal opleve det.

- Jeg synes, at det er en skændsel i forhold til aktørerne. Det må ikke være sjovt. Hallen er lavet af blik, og der er ned til ni grader. Det er simpelthen ikke rimeligt. Det er sådan set min største anke mod den kamp her, siger Bent Nyegaard.

Det er det samme for begge hold, men det er ikke helt optimalt

Isabelle Gulldén

Har du fået varmen?

- Nej, det har jeg faktisk ikke. Der skal ikke være klynkeri, men der er pivkoldt. Når man så sidder stille i omkring halvanden times tid, bliver man kølig. Og jeg tør slet ikke tænke på spillernes forhold, siger Nyegaard.

'Nødt til at få styr på det'

Den svenske fløjspiller Nathalie Hagman fortalte efter kampen, at det påvirker svenskernes spil, at de ikke kan holde kroppen varm.

- Det er vildt koldt. Det er hårdt at spille kamp, når man ikke er helt varm. Det er heller ikke godt for kroppen, at man ikke er varm, når man spiller, siger hun til TV 2 SPORT.

Også lørdag frøs de svenske spillere.

Isabelle Gulldén mener at kunne mærke, at det er blevet bedre i forhold til sidste kamp, men at det langt fra er perfekt.

- Det er koldt, det er det. Jeg synes, at det er bedre i dag (mandag, red.), end det var sidste kamp. Det er det samme for begge hold, men det er ikke helt optimalt, siger Gulldén.

Svenskerne skal spille alle sine kampe i turneringen i World Cup Park Dome – også hvis de skulle nå helt til finalen.

- De skal helst hæve temperaturen et par grader. Jeg ved ikke, hvorfor det er så koldt her. De er simpelthen nødt til at få styr på det, sagde Anna Lagerquist efter lørdagens kamp.