VM håndbold

Iversen forklarer komisk kontramål og efterfølgende jubel

Sarah Iversen stod for kampen mod Tysklands finurlige øjeblik, og efterfølgende skreg hun sin glæde ud mod den tyske målvogter.

Skuffelsen var ikke til at komme uden om i Sarah Iversens ansigt efter VM-nederlaget mod Tyskland tirsdag, men en enkelt episode fik hende alligevel til at trække på smilebåndet at skulle genfortælle.

- Jeg tror aldrig, jeg har lavet en skudfinte før i mit liv før, siger Sarah Iversen til TV 2 SPORT.

Det skete i kampens 38. minut. Her formåede den 29-årige landsholdsspiller på finurlig vis godt og grundigt at snyde Dinah Eckerle i det tyske mål med en skudfinte – eller hvad det nu var, hun lykkedes med at eksekvere.

Få sekunder forinden havde Sandra Toft i eget målfelt sendt en lang aflevering af sted med kurs mod danske stregspiller, som endte på en hård opgave for at få harpikskuglen under kontrol, holde kurs mod målet og samtidig orientere sig efter Dinah Eckerles position i det tyske mål.

- Målmanden er jo ude, og så tror jeg, at Sandra (Toft, red.) vil kaste den til mig. Så ligger bolden jo ad helvedes til, så lige i det, at jeg vil kigge op, kan jeg se, at målmanden er løbet ind igen, og så går jeg lidt i panik, fordi jeg vil egentlig ikke rigtig skyde.

- Men der er heller ikke nogen, der er løbet med, og så bliver jeg bare nødt til alligevel at skyde, siger Sarah Iversen.

Attitude mod tysk målmand

Hendes improviserede skudfinte og efterfølgende afslutning endte som en perfekt løsning i den pressede situation.

Eckerle gik nemlig i gulvet på finten, og så var det ingen sag for Iversen at ekspedere bolden i mål. Næste problem var dog, at hun var i tvivl om antallet af skridt i forbindelse med det spektakulære mål.

Det uruguayske dommerpar dømte dog mål trods gestikulationer fra Eckerle, som herefter fik dansk jubel og attitude at se.

- Hun fik lige en lille en (et lille blik, red.) med, fordi hun brokkede sig.

- Jeg ved sgu ikke, om der er skridt. Jeg er faktisk i tvivl. Men når de så dømmer mål, så får den lige lidt på attituden, siger Sarah Iversen om sit intense blik, sin knytnæve og jubel mod den tyske målmand.

Pisseærgerligt

Sarah Iversens scoring sendte Danmark på 15-16, og senere kom de op på 22-22.

Det endte dog med en tysk sejr på 26-25, og det overskyggede naturligvis glæden ved hendes finurlige scoring.

- Jeg synes, samspillet er der, for vi kommer til store chancer, og attituden er der. Vi tror på det hele vejen gennem kampen. Vi kunne have fået en uafgjort til sidst, og det er pisseærgerligt, men vi skal slet ikke derud. Vi skal bare afgøre kampen inden.

Sarah Iversen scorede fire mål på lige så mange forsøg.

For første gang siden 2000 tabte Danmark til Tyskland. Det lykkedes aldrig for danskerne at komme foran, og tyskerne tog sejren og førstepladsen i gruppen med 26-25. Video: Louise Lind