Håndbold

Landstræner tog sine bedste spillere ud, da han havde indset nederlaget

Sloveniens nederlag til Norge skyldtes hovedsageligt den manglende bredde i truppen. Det mener den slovenske landstræner Uros Bregar.

De førte med både 8-5 og 11-9 i første halvleg.

Slovenien var mandag godt på vej til at gøre det samme ved Norge, som de gjorde mod Holland. Nemlig at stjæle begge point.

Det ændrede sig dog hurtigt i anden halvleg, hvor Norge scorede hele 15 mål mere end de slovenske kvinder. Og årsagen til den store forskel er ifølge landstræneren Uros Bregar åbenlys.

- Efter 40 minutter kunne jeg se, at vi ikke kunne få point. Derfor tog jeg de bedste spillere ud. Forskellen på første og anden halvleg var rigtig stor, og det er vores helt store problem, siger han til TV 2 SPORT.

Med det tætpakkede VM-program var det altså en beslutning, der var nødvendig, mener Uros Bregar.

- Vi har en vigtig kamp mod Angola i morgen (tirsdag, red.), hvor vi skal vinde, hvis vi vil videre til mellemrunden.

- Så jeg var nødt til at skifte holdet, og det gjorde mig selvfølgelig lidt ked af det. Men de blev nødt til at få en lille pause, for vi spiller allerede klokken 18 i morgen (tirsdag klokken 10 dansk tid).

Du kan se gruppe A-kampen mellem Slovenien og Angola på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 10.

Prøver at lære af tidligere erfaringer

Ana Gros og Tjasa Stanko er noteret for henholdsvis 16 og 15 mål i de første to VM-kampe. Det bringer dem op blandt de fem mest scorende spiller ved denne slutrunde. Men så stopper det også der.

Slovenien helt store problem er nemlig bredden i truppen. Og det ærgrer landstræneren Uros Bregar.

- Det er selvfølgelig et problem, at vi ikke har så mange spillere, der kan komme ind på banen. Det var også et problem for to år siden til VM, hvor vi startede mod Frankrig, men i de efterfølgende kampe begyndte kræfterne at slippe op.

- Nu er vi blevet den erfaring rigere, og det er årsagen til, at jeg gjorde, som jeg gjorde, da jeg skiftede ud mod Norge, siger Uros Bregar til TV 2 SPORT.

Slovenien kommer til at kæmpe mod Serbien, Holland og Norge i gruppe A.

Der er nemlig blot plads til, at tre af de fire nationer avancerer til mellemrunden. Angola og Cuba ligner nemlig ikke nationer, der kan være med i den leg.