VM håndbold

Pytlick tror stadig på dansk VM-medalje

Frankrig har fået en problemfyldt start på VM, hvilket har åbnet Danmarks gruppe op.

VM's forhåndsfavorit vakler.

I to gruppekampe - mod Sydkorea og Brasilien - har de franske verdens- og europamestre stik imod forventningerne spillet langt under niveau og blot hentet et point. Det gør alt andet lige mesterskabet i Japan mere uforudsigeligt.

- Det er da fantastisk. Men jeg synes nu også, at der er andre end lige Frankrig. Jeg synes også, at Rusland ligger til at kunne vinde guld, og der er også andre hold, der kan gøre det, siger Odense Håndbold-cheftræner Jan Pytlick, der er ekspert for TV 2 under VM.

Hvem?

- Frankrig, Rusland, jeg synes også Danmark. Jeg tror stadig på, at Danmark kan vinde en medalje, selv om det er lidt op ad bakke lige nu. Om de så kan vinde guld, det tvivler jeg på, men de kan i hvert fald vinde en medalje, svarer den tidligere landstræner for håndboldkvinderne.

Fiasko hvis Danmark misser mellemrunden

Med det ene point ligger Frankrig aktuelt på fjerdepladsen i gruppe B, hvor vi også finder Danmark. Danskerne er på tredjepladsen, og kun de tre bedste hold i gruppen går videre til mellemrunden.

- Det er så åbent, og det er svært at sige, hvad der kommer til at ske. Jeg tror stadig, at Sydkorea kan risikere at gå kolde, fordi de kommer til at mangle kræfter til sidst, siger Jan Pytlick og bliver suppleret af tidligere landsholdsspiller Lærke Møller:

Gruppe B (uden Australien)

  1. Sydkorea (+2) 3 point
  2. Tyskland (+6) 2 point
  3. Danmark (0) 1 point
  4. Frankrig (-2) 1 point
  5. Brasilien (-6) 1 point

- Danmark kan både blive etter i gruppen, men også ryge ud, og det er dét, der er fuldstændig vanvittigt på det her tidspunkt. Vi havde slet ikke regnet med, at gruppen skulle se sådan her ud. Vi havde jo regnet med, at Frankrig ville stikke af sted, men franskmændene har spillet elendigt indtil videre, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert.

Skulle det ende med, at Danmark ryger ud af medaljekampen efter gruppespillet, er Lærke Møller ikke bleg for at stemple den danske VM-indsats som en fiasko.

- Jeg havde set Danmark videre fra gruppen inden VM. Så jeg synes, det er en fiasko, hvis ikke Danmark går videre, selv om vi har talt om, at det er en dynamitgruppe. Men holdet har været samlet i lang tid, og det er et hold, der skal præstere. Det kræver, at man kan slå nogle af de hold, man ligger side om side med, siger hun.

Frankrig møder i næste kamp Australien, mens Danmark møder Tyskland. Frankrig og Danmark mødes 6. december i holdenes sidste gruppekamp.