VM håndbold

Træner forklarer utraditionelt tiltag

Per Johansson og resten af den montenegrinske trænerstab går med på banen under nationalmelodierne.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

I jagten på den ultimative fællesskabsfølelse bryder Montenegro med normerne under VM i håndbold.

Det er nemlig ikke kun spillerne, der går på banen for at synge nationalmelodien. Det gør hele trænerstaben med Per Johansson, Adrian Vasile, Novak Ristovic og Andrija Damjanovic, og efter tirsdagens 25-24-sejr over Ungarn forklarede landstræneren hvorfor:

- For os er det vigtigt, at vi står sammen under nationalsangen. Det er tanken, at vi er sammen om det her.

- Vi har snakket en del om, at vi skal holde sammen og hjælpe og støtte hinanden. Vi skal grine og græde sammen, siger svenske Per Johansson til TV 2 SPORT.

Har dommere med til træning

Det montenegrinske kvindelandshold har en helt særlig status i det lille land, og den samlede opstilling under nationalsangen er kun ét af mange tiltag, der skal hjælpe Bulatovic, Radicevic, Raicevic og de andre montenegrinere til at kæmpe med om de øverste placeringer.

- Det er et lille land, og det her hold er det mest folkekære hold i Montenegro. De kommer med et kæmpe pres på sig – hele landet står bag, og hele landet kræver noget. Vi går aldrig på kompromis med noget, og når vi for eksempel spiller seks mod seks til træning, så har vi rigtige dommere på. Det er ikke noget, jeg har fundet på. Det er sådan, det er, fordi det kan ændre vores chancer i kampene, siger Per Johansson.

Montenegros sejr over Ungarn betyder, at holdet har seks point efter de første tre kampe. Dermed har Johanssons mandskab gode muligheder for at gå videre. Ungarn har blot fået to point i de første tre kampe.