VM håndbold

Trods skidt start: Sydkorea tromler videre i Danmarks gruppe

Sydkorea vandt komfortabelt over Brasilien i Danmarks gruppe og spillede sig op på førstepladsen. Dermed er de næsten klar til mellemrunden.

Sydkorea har fået en fantastisk start på VM i Japan, efter holdet i første kamp slog de forsvarende verdensmestre fra Frankrig og siden tog point fra Danmark.

Tirsdag fortsatte de gode takter så, da sydkoreanerne slog Brasilien med 33-27.

Resultatet betyder, at Sydkorea indtil videre lægger sig i toppen af Gruppe B med fem point efter tre kampe. Samtidig skal de bare slå Australien for at spille sig videre til mellemrunden. Senere tirsdag spiller både Frankrig-Australien og Danmark-Tyskland.

Stærk brasiliansk start

Anført af den rutinerede Eduarda Amorim kom Brasilien flyvende ud i første halvleg, og efter bare otte minutters spil var de foran 7-3. En føring, de holdt fast i frem til 9-5, hvor Amorim igen scorede et af sine fem mål i første halvleg.

En brasiliansk udvisning kostede midlertidigt dyrt, og 18 minutter inde i første halvleg var stillingen vendt til 11-9 i sydkoreansk favør. Hos Sydkorea var det primært Eunjoo Shin og stjernen Eun Hee Ryu, der stod for målene. Det betød også, de kunne gå til pause foran 16-14.

God start afløst af fejl på stribe

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor flere tekniske fejl også prægede opgøret. Ti minutter inde i anden halvleg var det så Sydkoreas topscorer, Ryu, der kunne udbygge føringen til 23-19.

Brasilien forsøgte sig med en timeout, men lige lidt hjalp det. Fejl på fejl forhindrede Brasilien i at spille sig tættere på, mens det hurtige sydkoreanske angrebsspil var nøglen til mål.

Meget symptomatisk for kampbilledet sluttede det hele med en brasiliansk afbrænder i kontra, og så kunne Sydkorea juble over en sejr på seks mål.

Hos Sydkorea blev Shin og Ryu topscorere med otte mål, mens Haein Sim blev kåret til kampens spiller. Hos Brasilien var det Amorim, der forgæves overstrålede resten af holdkammeraterne med ni scoringer.