VM håndbold

Tyske spillere overrasket over ’klappesang’

De japanske arrangører har indført en 'klappesang', der skal skabe stemning i hallerne ved VM. Og det har de tyske spillere haft gavn af.

De tyske landsholdspillere fik sig et mindre chok, da de gik ind i Yamaga Gymnasium-hallen, hvor de skulle møde Australien søndag formiddag dansk tid.

For selvom det ikke umiddelbart var varslet, at der ville være tyske tilskuere på plads i hallen, var der alligevel vild stemning, da kampen gik i gang.

På tilskuerpladser kunne det ses, at de japanske tilskuere var iført de tyske farver og havde endda udprintede papirer med, så de kunne synge med på den tyske nationalmelodi.

'Overrasket over stemningen'

Derudover har de japanske arrangører indført en såkaldt 'klappesang', der bliver vist på storskærmen i hallerne rundt omkring i Kumamoto, hvor VM-turneringen bliver spillet. Du kan høre sangen i videoen over artiklen.

Her bliver det vist, hvordan tilskuerne taktfast skal klappe med, imens der også kommer en rytmisk lyd ud af højtalerne.

- Vi var overraskede over, at der var så god atmosfære. Vi har mange tyske fans her, men de japanske skaber også en god stemning, siger tyske Kim Naidzinavicius

- Jeg hørte den, da vi varmede op. Den lærte dem, hvordan de skulle klappe. Det er bare godt, da det skaber en god atmosfære.

21-årige Emily Bölk tænkte ikke over, at der var en sang, der blev spillet under kampen. Men hun lovpriser den gode stemning, der har været i hallen.

- Jeg har ikke hørt den, men jeg har bare følt atmosfæren, og den var virkelig god. Stemningen var god lørdag mod Brasilien, og den var god igen i dag (søndag, red.). Jeg håber, at der er samme stemning, når vi spiller mod Danmark i den anden hal, siger Bölk.

Der spilles i fem forskellige haller i Kumamoto:

  • Park Dome Kumamoto (Plads til 10.000 - Hovedarena)
  • Aqua Dome Kumamoto (Plads til 6400)
  • Kumamoto Prefectural Gymnasium (Plads til 3400)
  • Tasushiro General Gymnasium (Plads til 2400)
  • Yamaga City Overall Gymnasium (Plads til 2100)
Japanske fans øver den tyske nationalsang inden kampen mellem Australien og Tyskland. Video: Christian Kjær