VM håndbold

Ung hollænder 'dummede sig' i storsejr: - Nu må hun betale

Holland udraderede Cuba med svimlende 51-23. Undervejs kom Dione Housheer til at sætte sig selv i en lidt uheldig position.

Humøret på den hollandske bænk fik et ekstra nøk op i det sidste minut af kampen mod Cuba.

Ikke fordi der var tvivl om hollændernes sejr, men fordi Dione Housheer scorede noget så sjældent som mål nummer 50. Den slags koster, og ude på bænken blev der med håndtegn signaleret, at det ville blive dyrt for Housheer, der til daglig spiller i Nykøbing Falster Håndbold.

"Så er det frem med pengene." Tegnene fra den hollandske bænk var til at forstå.

- Jeg kan ikke huske, vi har scoret så mange mål før, men de andre siger, vi har scoret over 50 mål en gang før. Det er fedt, vi gjorde det, for nu får vi noget at drikke i aften. Dione scorede mål nummer 50, og hun er for ung til at forstå, at hun ikke skulle have scoret, så nu må hun betale, siger Estavana Polman til TV 2 SPORT.

20-årige Dione Housheer scorede det 50. mål med kun 40 sekunder tilbage af kampen, da hun helt fri kunne hoppe ind over stregen i højre side af banen. Det var hendes femte mål på ti forsøg.

Holland endte med at banke Cuba med 51-23, og det er som nævnt anden gang, hollænderne scorer over 50 mål i en slutrundekamp. Første gang var i 2011, hvor Australien blev slået 53-15 i gruppespillet.

Efter tre kampe har Holland fire point i Gruppe A. Cuba ligger sidst med nul point. Resten af holdene i gruppen skal i aktion senere tirsdag – se det fulde VM-program her.