Burgaard ændrede danskernes spil: - Det er guf for mig

Louise Burgaard satte tempo i det danske angrebsspil, og det fik hun stor ros for efter kampen.

Se VM i kvindehåndbold på TV 2 PLAY.

- Hun spillede kun lige godt 12 minutter, men jeg skal love for, at hun fik sat sig i scene.

Sådan lyder det om Louise Burgaard i karakterbogen fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter kampen mod Brasilien. Her blev hun kåret til kampens spiller, selvom det ikke var mange minutter, hun så af halgulvet.

De her situationer, hvor jeg kan kombinere med en stregspiller og trykke forsvaret lidt fladt, det er guf

Louise Burgaard

Men en stærk slutspurt fra højrebacken betød, at Danmark trak fra til sidst og vandt med seks mål. Efter kampen får hun store roser, da hun kom med fart og aggressivitet i angrebsspillet.

Lærke Møller: - Hun er kanondygtig, når hun kommer i fart, og det blev sat i spil i anden halvleg. I stedet for at hun tripper ind og kordinerer sig frem, kommer hun bare i fuld fart, og det er dejligt at se.

Trine Nielsen: - Burgaard betød meget hele vejen igennem kampen. Hun betød også meget i starten, hvor hun kom ind over med de her krydskombinationer.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen: - Spillernes indstilling har været der hele vejen igennem, men det var lige en tand bedre i dag, og så kommer Burgaard heldigvis ind og sætter noget tempo i vores angrebsspil.

'Vi skal tage de svære snakke'

Louise Burgaard scorede fire mål på seks forsøg og havde tre assists. Og det er altså bare på 12 minutter og 46 sekunder.

Hun formåede at udnytte tiden, hun havde på banen, effektivt. Det lykkedes kun, fordi de danske landsholdsspillere har aftalt, at de konkret skal fortælle hinanden, hvordan de hver især bliver bedre.

- Vi havde snakket rigtig meget om, at vi skulle åbne munden og sige, hvad man gerne ville have. Det er ikke altid nemt for playmakeren at holde styr på alting, spille en masse minutter og havde overskud til at se, hvordan man gør hver enkelt spiller god. Vi har snakket om, at vi skal tage de svære snakke, siger hun til TV 2 SPORT.

- De her situationer, hvor jeg kan kombinere med en stregspiller og trykke forsvaret lidt fladt, det er guf.

Danmark spiller igen fredag, hvor det skal ende med en dansk sejr over Frankrig, hvis danskerne også skal være med i mellemrunden.