VM håndbold

Norsk stjerne har aldrig oplevet lignende kampprogram

VM i håndbold afvikles på lidt over to uger. Det betyder, at holdene har flere kampdage end fridage i gruppespillet.

Kampprogrammet kan næsten ikke blive mere kompakt, end det er ved VM i Japan. Fem gruppekampe på syv dage er ’helt ekstremt’ ifølge den norske stjerne Stine Bredal Oftedal.

- Jeg tror aldrig, jeg har prøvet at spille så mange kampe på så kort tid, siger hun til TV 2 Norge.

Alligevel føler hun sig ’vældig fresh’ efter de tre første kampe, og derfor holder hun igen med at kritisere programmet. Det har ellers ofte været håndboldspilleres første reaktion at ytre sig kritisk, når snakken er faldet på antallet af kampdage i forhold til fridage.

Stine Bredal Oftedal og holdkammeraterne prøver bevidst at vende det til noget godt for de fysisk stærke nordmænd, at VM-holdene skal spille fem kampe på en uge.

- Jeg må sige, det er en fordel. Det håber jeg i hvert fald.

Får ros af træneren

Efter gruppespillet kommer der lidt mere ro på kampprogrammet.Semifinalisterne ender dog alligevel med flere kampdage end fridage. Ti kampe på 16 dage lyder programmet for de bedste hold, og derfor har den norske lejr prøvet at vende det hårde program til noget positivt.

- Jeg synes, pigerne har taget udfordringen med kort tid mellem kampene godt, siger landstræner Thorir Hergeirsson til TV 2 Norge.

- Der er ingen, der har gjort et nummer ud af det. Det er vel sådan med alle ting, at det du siger også er sådan, det bliver. Hvis du snakker positivt om, at der er kort tid mellem kampene, så bliver det en fordel.

I de tre første kampe har Norge gjort rent bord med lutter sejre, og derfor er det stadig en realistisk mulighed, at nordmændene kan spille sig videre fra gruppen med maksimumpoint.

Norges program i Gruppe A

  • 30. november klokken 12.30: Cuba
  • 2. december klokken 12.30: Slovenien
  • 3. december klokken 12.30: Serbien
  • 5. december klokken 12.30: Angola
  • 6. december klokken 12.30: Holland