VM håndbold

Stjerne afviser Nyegaards beskyldninger: - Kunne vi aldrig finde på

Durdina Jaukovic mener ikke, at hendes Montenegro-holdkammerat Milena Raicevic filmer, ligesom at hun afviser, at det er noget, de spekulerer i.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard så noget, som han hader, i VM-kampen mellem Rumænien og Montenegro.

I onsdagens tætte opgør mellem de to Balkan-lande så han det, han kategoriserer som film. Skuespil for at få det til at se værre ud, end det i realiteten er.

Nyegaard mener, at Montenegros playmaker Milena Raicevic benyttede sig af dette kneb af tre omgange.

- Det der skuespil gider jeg ikke at blive ved med at se på. Hun bliver ramt, men hun kommer op at stå. Hun kurede hele vejen hen ad banen og om på ryggen.

- Jeg er opmærksom på, at hun bliver ramt på struben, men jeg er også opmærksom på, at det der er for meget fra skuespillerskolen, siger Bent Nyegaard blandt andet om aktionerne fra Raicevic under kampen.

Han påpeger, at forseelserne i sig selv retfærdiggør to minutters udvisninger, men at der ikke er nogen grund til at overdrive.

Holdkammerat nægter film

Netop skuespil er et af fokuspunkterne for VM i Japan. Det fik landstrænerne at vide kort før slutrunden, fortalte den danske landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Derfor ærgrer det Bent Nyegaard ekstra meget, at kampens danske dommerpar, Karina Christiansen og Line Hansen, ikke skred ind over for det.

Montenegro endte med at vinde kampen 27-26, og det var uden brug af skuespil – i hvert fald ifølge Montenegro-lejren. De genkender nemlig ikke påstanden om, at Raicevic spiller på situationerne.

Vores ekspertkommentator mener, at Milena Raicevic overdramatiserer i tacklingerne. Hvad tænker du om det?

- Det er jeg ikke enig i, fordi rumænerne går hårdt til hende. Raicevic er playmaker og går tit mand-mod-mand, og det er hårdt. Forsvarsspillernes hænder er altid i nærheden af hendes hoved, og mange gange rammer de hende i hovedet, siger Montenegro-stjernen Durdina Jaukovic til TV 2 SPORT.

Så det er ikke en bevidst taktik at overdramatisere?

- Nej, nej, nej. Det kunne vi aldrig finde på at gøre, siger hun med en bestemt tone og et alvorligt blik.

TV 2 SPORT havde ikke held med at få en kommentar for Milena Raicevic.

Montenegro har nu vundet alle sine fire kampe ved slutrunden.

Svensk træner filmede ikke

En anden, der tilsyneladende ikke filmede, var Montenegros landstræner, svenske Per Johansson, der fik en albue i hovedet af Durdina Jaukovic efter jublen over sejren. Derfor måtte han efter kampen tilses på bænken.

- Hun hoppede op og kom til at give mig en albue lige på næsen.

Hvad tror du, der er sket?

- Jeg tror ikke, det er slemt, men det gør da lidt ondt.

Har du talt med hende om det?

- Jeg sagde til hende, at jeg troede, det var meningen. Ej, det var bare midt i glædesrusen, siger Per Johansson, der i interviewet med TV 2 SPORT fortsat tog sig til næsen og viste sin hævede overlæbe.

Montenegros svenske landstræner, Per Johansson, fik en albue i hovedet, da holdet jublede efter sejren over Montenegro. Video: TV 2 SPORT