VM håndbold

Svenske profiler er bekymret over holdets store problem ved VM

Sverige har vundet de tre første kampe ved VM, selvom de har startet alle kampene rigtig dårligt. Det kan ikke blive ved med at gå, siger svenskerne.

10 minutter.

Så lang tid skal de svenske kvinder cirka bruge på at komme i gang, når de spiller en kamp ved denne VM-slutrunde.

Mod Congo var de bagud 5-2 efter 11 minutter, 4-2 var de bagud mod Kina efter otte minutter, og 5-1 var stillingen i Japans favør efter otte minutter. Det holder ikke mod de store nationer ifølge stregspilleren Linn Blohm.

- Det er tredje kamp i streg. Det bliver ikke muligt at holde fast på Rusland, Norge og alle de hold, siger den svenske København-spiller til Aftonbladet og fortsætter:

- Vi bliver nødt til at se på, hvad der sker. Brænder vi for meget, eller står vi dårligt i forsvaret? Hvad er det? Vi bliver nødt til at ændre på det, for det bliver ikke ved med at gå godt.

Den svenske målmand greb bolden med én hånd og kastede den direkte ned i det andet mål. Video: Christian Kjær

Den holdning deler den svenske stjernespiller Isabelle Gulldén.

Startvanskelighederne kan ikke fortsætte mod Rusland.

- Jeg har ingen idé om, hvorfor vi altid sætter os i de situationer. Det skal vi have ændret på. Der kommer ikke til at stå 4-1 mod Rusland, hvis vi starter på samme måde, siger hun til det svenske medie.

Selvom svenskerne er kommet skidt fra start, har de stadig hevet komfortable sejre i hus.

De vandt med 10, 13 og 8 mål mod henholdsvis Congo, Kina og Japan.

Sverige skal i aktion igen torsdag. Her gælder det Argentina, og den kamp kan du se klokken 12.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.