VM håndbold

64-årige Trefilov drømmer om at blive landstræner igen

Evgeny Trefilov blev i februar opereret for en hjertefejl. Han er nu på benene og har planer om at stå ude på sidelinjen igen.

De iltre timeouts med mere temperament end taktik er nok sådan, den danske håndboldfan kender Evgeny Trefilov bedst.

Det er dog et stykke tid siden, at den nu 64-årige russer har udfoldet sin ærgerrighed på sidelinjen på en håndbold bane. I februar blev han hjerteopereret og valgte i den forbindelse at stoppe som russisk landstræner.

Han er dog i stedet blevet vicepræsident i det russiske håndboldforbund, men udelukker ikke, at han igen vil være at finde tæt på spillerne.

- Jeg vil vende tilbage i den form, jeg var i før, siger han til TV 2 SPORT ved VM-slutrunden i Japan.

Så du vil vende tilbage som landstræner?

- Nu må vi se. Hvis en yngre snupper pladsen, må jeg jo vige – altså for en bedre træner.

'Fulgte lægernes anbefaling'

Den iltre russer havde levet hele sit liv med hjertefejlen og måtte opereres hurtigt for at sikre, at hovedpulsåren ikke ville springe. Trefilov nåede dog at blive opereret i tide.

Jeg græd, da jeg vågnede af narkosen, og de havde syet mig til igen

Evgeny Trefilov

Hjerteoperationen fik de russiske læger til at anbefale Evgeny Trefilov at stoppe som russisk landstræner. En anbefaling, han har valgt at følge.

Selvom Trefilov nu er blevet vicepræsident, føler han endnu ikke, han er tilbage i sporten.

- Det duer jo ikke at komme helt ud på kanten af livet og så bare vende tilbage. Ind i mellem får jeg det dårligt af at tænke på, at der sidder små døde plastikstykker herinde. Det er da ikke så godt.

Hvordan havde du det, da du vågnede fra operationen?

- Vil du have et ærligt svar? Jeg græd, da jeg vågnede af narkosen, og de havde syet mig til igen. Så vågnede jeg, så var jeg væk igen, og så vågnede jeg igen. Sygeplejersken siger, at jeg bad om en pistol eller tabletter for at gå helt bort, siger Trefilov.

Den nu tidligere russiske landstræner er i stedet tiltrådt som vicepræsident i det russiske håndboldforbund. I stedet overtager spanske Ambros Martín posten som landstræner.

Trefilov blev i 2009 kåret som årets kvindehåndboldtræner og har vundet fire verdensmesterskaber og OL i 2016 med det russiske kvindelandshold.