VM håndbold

Derfor spiller Estevana Polman med 'særligt' rygnummer

Estevana Polman forklarer, at hun har sammensat nummer 79, da det nummer, hun gerne ville have haft tilbage i 2011, var taget.

Hun ville egentlig gerne have båret nummer 13, selvom nogle siger, at det bringer ulykke.

Men det var taget, da hun i 2011 skiftede de trygge rammer i hjemlandet Holland ud med Danmark og SønderjyskE.

Derfor faldt valget på det usædvanlige nummer 79, og det har den hollandske bagspiller haft på ryggen lige siden – både i SønderjyskE, Team Esbjerg og på det hollandske landshold.

- Jeg plejede at have nummer 13 i min ungdom og i min klub. Men jeg skiftede til Danmark, men der var det allerede taget, forklarer hun til hollandske Sportnieuws.

- Men min ene bror spillede med nummer 7 og min ældste bror med nummer 9. Og så tænkte jeg, at jeg ville tage 79, og det elsker jeg. Min tvillingebror spiller nu også med nummer 79, og min ældste bror har også det nummer. Det er blevet særligt for os.

Tilfreds med sjetteplads

Med nummer 79 på ryggen har Estevana Polman scoret 13 mål og lavet 15 assist i VM-turneringen indtil videre.

Holland har sænket forventningerne til denne turnering, da stjernespilleren Nycke Groot er stoppet på landsholdet.

Alligevel tør Polman godt drømme stort.

- Vi skal være realistiske, og det kommer til at blive hårdt. Men som atlet siger man ikke, at man er tilfreds uden en medalje. Men jeg synes, at vi skal være glade, hvis vi overhovedet får muligheden for det.

- Hvis vi gør alt, hvad vi kan, og ender på en sjetteplads, så er jeg tilfreds, siger hun til hollandske AD.

Holland er nummer to i gruppe A efter de tre første VM-kampe, hvor det er blevet til fire point. Gruppen toppes af Norge med maksimumpoint.