VM håndbold

Holland smadrer Serbien og spiller sig videre

Med en knusende sejr er Holland sikker på at gå videre til mellemrunden. Hollænderne kan gå videre med maksimumpoint.

Med en sejr på hele 13 mål har Holland booket en plads i mellemrunden ved VM i Japan.

Torsdag formiddag vandt hollænderne 36-23 over Serbien. Sidste spillerunde kommer til at afgøre, om Holland får nul, et, to, tre eller fire point med videre, mens Serbien også stadig kan nå at gå videre.

Hollands avancementet blev sikret i suveræn stil takket være effektivitet i begge ender af banen. Derudover lavede Holland færre fejl end Serbien. Efter et kvarter var Holland i front med 11-5, og serberne måtte både slide for scoringerne og i et enkelt tilfælde have en hel del held med sig.

Midt i første halvleg diskede Tess Wester op med en af mange redninger, og keeperen nåede faktisk at juble, inden hun opdagede, at bolden havde uventet kurs mod målet.

Den hollandske målmand havde ikke helt styr på, hvor bolden var efter en redning.

Scoringen havde dog ikke meget andet end kosmetisk betydning i en første halvleg, hvor Holland var klart bedst. 20-12 lød pausestillingen, og efter 40 minutter var Holland foran med 24-14.

På det tidspunkt var kampen reelt afgjort, og i det sidste kvarter skiftedes de to hold stort set bare til at bytte mål. Hollands træner Emmanuel Mayonnade benyttede muligheden for at give spilletid til nogle af de yngre kræfter, og hans eneste bekymring må næsten være rettet med fløjene. Her er der plads til forbedringer i den sidste gruppekamp mod Norge.

Netop den sidste kamp vil afgøre, om Holland kommer til at tage point med videre - og hvor mange. Hvis Norge lever op til forventningerne og slår Angola, kan Holland faktisk gå videre med både nul, et, to, tre eller fire point.

  • 0 point: Holland taber til Norge og Slovenien slår Serbien
  • 1 point: Holland og Norge spiller uafgjort, mens Slovenien slår Serbien
  • 2 point: Holland taber til Norge og Serbien får point mod Slovenien eller: Holland slår Norge, mens Slovenien slår Serbien
  • 3 point: Holland og Norge spiller uafgjort, mens Serbien får point mod Slovenien
  • 4 point: Holland slår Norge og Serbien får point mod Slovenien

Serbien møder som nævnt Slovenien i den sidste gruppekamp. Her vil Serbien gå videre med uafgjort eller sejr, mens Slovenien skal vinde for at sikre sig adgang til mellemrunden.