VM håndbold

Norsk landstræner vil gøre op med ’hoven’ holdning

Norge måtte kæmpe for sejren mod Angola. Efter kampen har landstræner Thorir Hergeirsson en klar melding til dem, der troede, det ville blive let.

Norge har sikret sig minimum to point med videre til mellemrunden ved VM efter sejren over Angola torsdag eftermiddag.

Selvom Norge vandt med 30-24, var sejren ikke så sikker, som den på papiret ser ud til. Nordmændene var kun foran med et enkelt mål med et kvarter tilbage og måtte kæmpe for at få de to point med fra kampen, da de var pressede.

Spillerne fra Angola løb dog tør for kræfter til sidst, og nordmændene kunne trække fra. Men efter kampen kommer Thorir Hergeirsson, der er landstræner for Norge, med en klar udmelding til dem, der troede, at Norge nemt ville køre Angola over.

- Mange har en hoven holdning til de nationer, der ikke er kendte i europæisk sammenhæng. Det må vi stoppe med, vi er snart i 2020, siger landstræneren ifølge TV 2 Norge.

Thorir Hergeirsson mener, at de norske journalister snakker ned til de lande, de ikke kender så meget til. Og det ærgrer han sig over, for Norges modstander har været inde i en rivende udvikling.

- Det er synd. Det viser, at man ikke er opdateret på det, der sker derude. Det er atleter, der træner hver dag og er professionelle spillere. Det kan godt være, at de ikke har mange penge til at rejse, men de træner sammen mere eller mindre hele året, to gange om dagen. De er atletiske, fysiske, har lært håndbold og har en smart træner, som har været der i fire år.

- De har udviklet sig til at blive mere europæiske i deres spillestil. Det er ikke sådan, at Norge bare bliver bedre, imens de andre står stille. Verden udvikler sig. Det er let og synd, at vi tænker sådan. Hvis du troede, at vi ville slå Angola med 12-15 mål, må du tro om igen, siger Hergeirsson.

'Vi undervurderede dem ikke'

Den norske målvogter Silje Solberg er enig med sin landstræner. De vidste godt, at det ville blive svært.

- De har haft en enorm udvikling i de første par kampe. De kom dagen før VM-starten, så jeg vil tro, at de havde jetlag. Vi ved, at de kan spille god håndbold, og vi undervurderede dem ikke. De har mange redninger og har store piger med masser af power, siger Solberg.

Norge og Holland mødes i en gruppefinale fredag, hvor en norsk sejr vil give dem fire point med i mellemrunden.

Du kan se kampen mellem Holland og Norge på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 12.30.