VM håndbold

- Sådan en dag gør, at jeg aldrig vil forlade det her job, siger Klavs Bruun

Klavs Bruun åbnede tilbage i september op for debatten om, hvorvidt han stopper som træner, hvis Danmark ikke går videre til mellemrunden ved VM.

Et dansk nederlag til Frankrig betyder, at VM er slut. Det kan samtidigt også betyde, at det er slut med Klavs Bruun Jørgensen ved roret.

Det sagde han selv tilbage i september. Her gav han udtryk for, at han ikke kunne se sig selv som landstræner, hvis ikke Danmark kom videre fra puljen.

Hvorvidt landstræneren stopper, hvis Danmark taber på fredag, vides endnu ikke. Lige nu lyder han dog ikke som en mand, der er klar til at sige farvel til landstrænerposten.

- Sådan en dag som i dag (onsdag, red.) står jeg og tænker, at jeg aldrig nogensinde vil forlade det her job. Også fordi jeg kommer til at holde ekstra meget af de her unge, stærke kvinder, som går ind og præsterer, som de gør i dag (onsdag, red.), siger Klavs Bruun til TV 2 SPORT.

Og selvom de danske kvinder også præsterede godt, kan Klavs Bruun reelt set have blot 60 minutter tilbage som dansk landstræner. Hvis altså man tager hans ord bogstaveligt.

Kontrakt til 2021

Men det kunne godt tyde på, at hans ord ikke skulle tages bogstaveligt i sin tid. At landstrænerposten i højere grad er en proces, snarere end det er et spørgsmål om et enkelt resultat.

Har du ikke sat dig selv under unødvendigt stort pres?

- Det kan da godt være. Men er det ikke også okay nogle gange? Jeg har det grundlæggende sådan, at hvis ikke man føler, man kan bibringe noget, og hvis man ikke kan se, at folk på holdet faktisk flytter sig, så skal man ikke være der.

- Det bør være grundholdningen som landstræner, som er det største embede på håndboldsiden i Danmark.

- Jeg har en kontrakt til 2021 eller noget i den stil. Jeg går ikke så meget op i den slags ting, fordi det handler for mig om – og det synes jeg egentligt, I plejer at rose mig for – at engagementet og passionen er det vigtigste. Det er ikke, hvad der står på et stykke papir.

Klavs Bruun Jørgensen har kontrakt til 31. maj 2021.

En flyvende brasilianer ramte Sandra Toft hårdt, og dommerne sender hende på bænken for at blive tilset. Video: Louise Lind

- Det er okay, hvis jeg ikke høster frugterne

Der er intet, der tyder på, at Klavs Bruun afleverer sin opsigelse lørdag morgen, hvis Danmark skulle tabe mod Frankrig fredag.

Men en samtale med Dansk Håndbold Forbund bliver nok en realitet, hvis det skulle ske.

- Vi kan stadig nå at boome mod Frankrig, og ellers så må jeg tage en snak med forbundet om, hvad gør vi herfra. Fordi jeg kommer ikke til at sidde på posten, hvis de har en fornemmelse af, der skal noget andet blod til.

Og hvis det skulle ende med, at Klavs Bruun ikke fortsætter, vil han stadig være stolt. For det, han har bygget op, kan andre få gavn af.

- Jeg føler, at vi har været med til at flytte rigtig mange ting for dansk damehåndbold indtil videre. Det er jeg egentligt grundlæggende vældig tilfreds med.

- Og så kan det godt være, at det ikke er mig, der kommer til at høste frugterne af det arbejde, jeg egentligt har lavet, men det er også okay, for sådan er det en gang imellem.

Danmark og Klavs Bruun kan dog nemt sætte et punktum for denne snak ved at vinde på fredag mod Frankrig.

Så er der nemlig ikke noget at rafle om, for så er Danmark videre til mellemrunden.